Streekproducten
van Zuid-Limburg

Lekkers uit de streek

Zuid-Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar heerlijke eten en drinken. Niet zo gek dus dat je hier volop keuze hebt uit bijzondere, smaakvolle streekgerechten! Ontdek, proef en neem mee naar huis!

Bijzondere streekproducten uit het zuiden

Mensen genieten van drie proefglaasjes bier tijdens een bierproeverij bij Gulpener

Bier van Zuid-Limburgse bodem

In het zuiden worden de lekkerste bieren gebrouwen. Leer alles over het brouwproces en proef de bijzondere bieren!

Twee mannen staan in een wijngaard en proeven van de druiven

Wijnregio Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is dé wijnregio van Nederland. Wandel door de wijngaard, leer van de wijnmeesters en proef de unieke en smaakvolle wijnen!

Drie Stukken Limburgse Vlaai Met Slagroom Op Bedieningsblad In Zuid Limburg

Vlaai uit Zuid-Limburg

Je bezoek aan Zuid-Limburg is niet compleet zonder een stuk Limburgse vlaai! Ontdek waar je vlaaien kunt proeven en bakken. 

Uithangbord met diverse Soorten Fruit Aangeboden Bij Fruitboerderij In Zuid Limburg

Fruit en kruid

Een ritje door het Heuvelland voert je al snel langs glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijwinkels. Op de mooiste en meest bijzondere plekken proef en koop je vers fruit, pure kruiden en zachte honing!

Een close up van een wildgerecht waar je de structuur van het vlees goed ziet, inclusief frietjes en groenten.

Vlees en vis

Zuid-Limburg kent heerlijk vlees, zoals het Livar-varken en Geuldallam. Ben je visliefhebber? Vang dan je eigen Geulforel!

Man houdt een blik met stroop vast

Stroop stoken

Als je door de Zuid-Limburgse heuvels rijdt, zie je de fruitboomgaarden die het landschap sieren. Appels en peren zijn heerlijk om uit de hand te eten, maar wist je dat je er ook heerlijke stroop van kunt maken?

Preuf Zuid-Limburg!

Preuf Zuid-Limburg! Gemengd cadeaupakket

Proef de lekkerste hartige én zoete streekproducten uit Zuid-Limburg. Het gemengde pakket bevat: appelstroop, abrikozenjam, dipstroop met mosterd, sjtekworst, Kollenbergerspelt knapkoek, appelsap klein, mayonaise, bier Heuvelke blond.

Preuf Zuid-Limburg! Zoet cadeaupakket

Proef de lekkerste zoete streekproducten uit Zuid-Limburg. Het zoete pakket bevat: aardbeiensap, aardbeien yoghurt/chocolade bollen, Zuid-Limburgse honing, stroop 100% appel (inclusief zoervleisrecept) en braam-violette confiture.

Preuf Zuid-Limburg! Hartig cadeaupakket

Proef de lekkerste hartige streekproducten uit Zuid-Limburg. Het hartige pakket bevat: bier Trekzak Tripel, bier Inca-pabel Blond van Brouwerij Vals Plat, pittige mayonaise 'Sjerp Netteke', sjtekworst, dipstroop vijgen/port en dipstroop met mosterd.
Frank van Eerd poseert in zijn bakkerij voor de zakken met speltmeel

Bourgondisch leven is gezond leven

~Longread~

Ontdek de verhalen van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In deze longread vertelt Frank van Eerd waarom hij zoveel van de Zuid-Limburgse streekproducten houdt.

Lees verder
Een bord met een potje zuurvlees, geserveerd met brood en garnering

Typisch Zuid-Limburgse recepten

Thuis kun je de lekkerste Limburgse gerechten op tafel toveren. Neem tijdens je bezoek aan een van de boerderijwinkels lekkere streekproducten mee en duik de keuken in. We hebben een aantal smakelijke recepten voor je geselecteerd, waarmee je je weer helemaal in Zuid-Limburg waant!

 

Bestel in onze webshop

Bloesemfietsroute Beekdaelen

Deze bloesemfietsroute Beekdaelen neemt je in 27,1 km mee door de natuur van Sweikhuizen naar Schimmert. Onderweg kom je langs bloeiende boomgaarden en plekjes waar je heerlijke streekproducten proeft.

Bloesemfietsroute Eijsden-Margraten

De bloesemfietsroute Eijsden-Margraten voert je langs de bloesem van de hoogstamboomgaarden rondom Eijsden, Mesch en Sint Geertruid. Je bewondert de traditionele vorm van fruitteelt van dichtbij en veraf.

Fietsroute Langs de Zuid-Limburgse brouwerijen

Ontdek 4 authentieke Zuid-Limburgse bierbrouwerijen in en rondom het Heuvelland per fiets. De 54 kilometer lange fietstocht voert je langs de brouwerijen van Gulpener, Brand, Alfa en de voormalige Leeuw brouwerij. Voor elk wat pils!
⟶ Vlog van Jenneke
Logo Visit Zuid-Limburg Een groep mensen plukt appels in de fruitgaard en legt deze in houten en plastic kratten

De waarde van onze streekproducten

Er zijn ontzettend veel streekproductmakers in ons mooie Zuid-Limburg; let er maar eens op! Vooral in het heuvelland zie je overal onderweg uithangborden met streekfruit, eieren, honing, streekgroenten en ander lekkers. Ik ontdek welke reis bijvoorbeeld een appel aflegt van boom tot sap.

Bekijk de vlog

Dit vind je ook leuk!