Bier
in Zuid-Limburg

Ontdek het Zuid-Limburgs bier

Op de zonnige heuvels van Zuid-Limburg groeit de hop naar hartenlust. Daardoor kun je hier de lekkerste biertjes van eigen bodem ontdekken. Bezoek een van de authentieke brouwerijen, help mee met de hopoogst en proef natuurlijk de lekkerste bieren!

Een rijke biercultuur

In 1890 telde Limburg nog 190 brouwerijen. Het grootste gedeelte van de brouwers produceerde op de traditionele bovengistende manier en leverde bier van eigen signatuur. De eerste helft van de vorige eeuw werd er gebroken met de traditie en ging het ondergistende pilsener de markt domineren. Dit werd in 1930 geleverd door nog maar 20 overgebleven brouwerijen in Limburg. 

In de jaren tachtig ontstond vervolgens de huidige trend van ‘minder en duurder’, maar ‘kwalitatief wel beter’. Dit heeft er toe bijgedragen dat de Limburgse brouwers naast pilsener andere bieren gingen brouwen, waardoor de biersmaak meer kleur en variatie kreeg. Zuid-Limburg kent verschillende grote en kleine bierbrouwerijen die vol liefde en passie de mooiste bieren produceren.

Wat kies jij?

Ben je benieuwd where the magic happens? Leer hoe hop een smaakvol biertje wordt en ontdek de geheimen van de brouwers.

Ga bier proeven!

Zeg je bourgondisch genieten, dan zeg je eten en drinken! Op deze plekken proef je de lekkerste bieren uit Zuid-Limburg en daarbuiten.

Wist je dat...

Alfa als enige brouwerij in Nederland over 100% natuurzuiver bronwater van een officieel erkende bron beschikt? Dat gecertificeerd bronwater is bepalend voor de sprankelende, frisse en volle smaak van de Alfa Bieren. Dit ruim 6000 jaar oude water wordt namelijk door krijt- en mergellagen gefilterd en is daardoor zo zuiver dat het rechtstreeks vanuit de bron de brouwketel in gaat. Om te garanderen dat er niet meer gebrouwen wordt dan de bron toelaat, wordt sinds 1993 elk flesje genummerd met een code.

Meer bier in Zuid-Limburg

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg