Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Bier
in Zuid-Limburg

Ontdek het Zuid-Limburgs bier

Op de zonnige heuvels van Zuid-Limburg groeit de hop naar hartenlust. Daardoor kun je hier de lekkerste biertjes van eigen bodem ontdekken. Bezoek een van de authentieke brouwerijen, help mee met de hopoogst en proef natuurlijk de lekkerste bieren!

Een rijke biercultuur

In 1890 telde Limburg nog 190 brouwerijen. Het grootste gedeelte van de brouwers produceerde op de traditionele bovengistende manier en leverde bier van eigen signatuur. De eerste helft van de vorige eeuw werd er gebroken met de traditie en ging het ondergistende pilsener de markt domineren. Dit werd in 1930 geleverd door nog maar 20 overgebleven brouwerijen in Limburg. 

In de jaren tachtig ontstond vervolgens de huidige trend van ‘minder en duurder’, maar ‘kwalitatief wel beter’. Dit heeft er toe bijgedragen dat de Limburgse brouwers naast pilsener andere bieren gingen brouwen, waardoor de biersmaak meer kleur en variatie kreeg. Zuid-Limburg kent verschillende grote en kleine bierbrouwerijen die vol liefde en passie de mooiste bieren produceren.

Wat kies jij?

Bezoek een bierbrouwerij

Ben je benieuwd where the magic happens? Leer hoe hop een smaakvol biertje wordt en ontdek de geheimen van de brouwers.

Ga bier proeven!

Zeg je bourgondisch genieten, dan zeg je eten en drinken! Op deze plekken proef je de lekkerste bieren uit Zuid-Limburg en daarbuiten.

Meer bier in Zuid-Limburg

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg