Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Perenoogst In Veilingkisten Langs Weg Met Fietsers In Zuid Limburg

Typisch streekproducten:
Fruit en kruid

Vers van het land

Een ritje door het Heuvelland voert je al snel langs glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijwinkels. Op de mooiste en meest bijzondere plekken proef en koop je vers fruit, pure kruiden en zachte honing!

Hier moet je zijn!

Houd je van vers, dan moet je zeker stoppen bij een van de boerderijwinkels langs de Limburgse wegen. Hier koop je kruiden, fruit en groente van het seizoen, vers van het land!

Heerdeberg Moestuin Limburglonkt.Nl

Groente- en kruidentuin van Landgoed Heerdeberg

Haal iedere woensdagmiddag verse groenten volgens de principes van Permacultuur bij Landgoed Heerdeberg. Binnen Permacultuur wordt gezorgd voor de aarde en de mens en wordt het ecosysteem weer in balans gebracht. Bestrijdingsmiddelen gebruiken ze niet op hun landgoed. Een greep uit de groenten en kruiden die zijn aangeplant: bosaardbei, kweepeer, artisjok, selderij, bloemkool en rabarber, Chinese spinazie, salie, rode venkel, citroenverbena, bergbonenkruid, wondklaver, rode salie, olijfkruid, kamille, rozemarijn, bieslook en meer...

Tomaten Eyserhalte Lokaal

Eyserhalte

Midden in de heuvels van Zuid-Limburg tussen Eys en Wittem ligt de Eyserhalte: een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment aan groenten, fruit en delicatessen. Wie de Eyserhalte bezoekt weet al snel dat alles hier draait om smaakbeleving. Ook verkopen ze hun producten in het centrum van Valkenburg bij Lokaal 02: een samenwerking met Bakkerij Koos. Een combinatie van de mooiste producten, een échte hotspot! 

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg