Man houdt een potje met stroop vast

Typisch Limburgs:
Stroop

Leuke weetjes over Limburgse stroop

Als je door de Zuid-Limburgse heuvels rijdt, zie je de fruitboomgaarden die het landschap sieren. Appels en peren zijn heerlijk om uit de hand te eten, maar wist je dat je er ook heerlijke stroop van kunt maken?

Het ambachtelijk stoken van Limburgse stroop is officieel erkend als nationaal cultureel immaterieel erfgoed. Al eeuwenlang is het verwerken van appels en peren tot stroop een ware cultuur in Zuid-Limburg. Op ambachtelijke en traditionele wijze worden de appels en peren zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen gekookt tot de meest heerlijke stropen. 

Mart Van De Wall 3C1A5408 55 12
Een grote koperen pan

Waar koop je de lekkerste Zuid-Limburgse stroop?

In Zuid-Limburg koop je op verschillende plekken heerlijke streekproducten, waaronder natuurlijk de befaamde fruitstroop.

Een bord met een potje zuurvlees, geserveerd met brood en garnering

Koken met stroop

Fruitstroop mag niet ontbreken in typisch Limburgs zoervleisj! Bekijk hier het recept en maak het zelf!

 

Zovéél lekkers in Zuid-Limburg