Vers Gebakken Limburgse Vlaaien Op Houten Planken In Bakkerij In Zuid Limburg

Vlaai
uit Zuid-Limburg

Hier proef je de lekkerste vlaai van Zuid-Limburg!

Zeg je Limburg, dan zeg je Limburgse vlaai! Je mag deze lokale lekkernij niet missen tijdens een bezoek aan deze mooie streek. Wist je dat de bakkers van die vlaaien ook heerlijke knapperige broden maken? We zetten de leukste plekjes om Limburgse vlaai te proeven voor je op een rij!

Een man met schep houdt een kersenvlaai vast voor een bakoven

De Bisschopsmolen

De Bisschopsmolen in Maastricht, een eeuwenoude nog werkende watermolen met een eigen bakkerij midden in de stad! Hier kun je zien hoe het brood gebakken wordt met de beste ingrediënten en materialen. Wil je zelf aan de slag? Doe dan mee met de workshop vlaaien bakken!

Rek met verschillende broden en daarin prikkers met productnamen op kleine krijtbordjes

Bakkerij Koos

Bakkerij Koos is een bakkerswinkel in Valkenburg met een groot assortiment biologische zuurdesem broden en een mooi assortiment vlaaien en gebak. Naast al deze in huis gemaakte heerlijkheden worden er ook delicatessen, wijnen, kazen, bier, een mooie selectie van producten van de Eyserhalte en chocolade van Visser verkocht.

Ut Bakkes Maasbendj

Ut Bakkes Maasbendj is een pleisterplek en rustplek voor fietsers en wandelaars gelegen in het authentieke kleine gehuchtje Maasband. Naast het nuttigen van eigengebakken vlaai, heerlijke koffie en diverse maaltijden kun je bij Ut Bakkes ook streekproducten zoals honing en zelfgemaakte jam kopen.

 

Verschillende luxe vlaaien van bakkerij van Vermeeren in een vitrine

Bakkerij Vermeeren

'Héérlijke vlaai' is meestal het eerste wat je hoort als je de naam Vermeeren zegt in het Heuvelland. Naast ambachtelijk gebakken Limburgse vlaai kun je er ook terecht voor ambachtelijk  brood, broodjes, taarten, gebak en streekproducten.
Twee handen vlechten de linzenvlaai

Bakster

Bij Bakster in Reijmerstok ga je zelf aan de slag  en bak je het lekkerste brood, pizza of vlaai! Leerzaam, lekker en ontzettend gezellig! Boek nu jouw workshop vlaaien bakken bij Bakster!

Limburgse Vlaaien Met Raster Op Deegband In Bakkerij In Zuid Limburg

Beschermd streekproduct

Wist je dat Limburgse vlaai door Europa officieel erkend wordt als streekproduct? Maar let op: de vulling moet daarvoor wel meegebakken zijn met de vlaai. 

Een bakker schuift zijn ijstaart in de vitrine

Fer Botterweck, Lunchroom, Banketbakker en IJsmaker

De Limburgse banketbakkerij, lunchroom en ijsmakerij van Fer Botterweck mag je niet missen tijdens een bezoek aan Valkenburg. Proef de heerlijke Limburgse vlaaien en het huisgemaakte ijs. Kijk hoe de Geul rustig voorbij kabbelt terwijl je achteroverleunt en geniet! Geniet van zoet gebak en huisgemaakt ijs in Valkenburg!

Aardbeiengebakjes van Talentino

Talentino

Talentino in Maastricht is een knus, oergezellig en authentiek restaurant waar talenten met een psychiatrische en/of verstandelijke beperking jou op bourgondische en ambachtelijke wijze te laten genieten van hun kooktalenten. Je kunt er heerlijke vlaai, koekjes en brood proeven, door talenten zelf vers gebakken in de eigen Bekkerie. 

Dichte Limburgse appelvlaai op een rooster in de oven

Laat een vlaai thuis bezorgen

Via Vlaai uit Limburg kun je authentieke Limburgse vlaai thuis laten bezorgen. Dagelijks vers en ambachtelijk gebakken. Waar wacht je nog op? Bestellen maar!

Verschillende handen bereiden een vlaai

Het Bak Atelier

Bij het Bak Atelier leer je in een workshop een vlaai, taart of brood bakken. In een workshop worden je de fijne kneepjes van het vak geleerd. Van deeg kneden tot aan het bakken, je maakt je product van begin tot eind helemaal zelf, onder vakkundige begeleiding. 

2 kinderen doen vlaaideeg in vorm

Zoals de echte bakkers het maken...

Krijg je zin om zelf een lekkere vlaai te bakken? Hier vind je een heerlijk recept voor Limburgse appelvlaai!

 

⟶ Vlog van Laura
Logo Visit Zuid-Limburg Jonge vrouw en meisje met blauw wit geblokte kookschorten en deegroller op schouder

Kersen plukken én een vlaai bakken

Laura en haar kidspanel gaan een kersenvlaai bakken bij Bakkes de Kalfhof. Maar voordat we dat doen, gaan we eerst kersen plukken bij Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens! Kijk je mee?

Bekijk haar avontuur!

Dit vind je ook lekker!