Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Evenementen met smaak

Lekker erop uit!

Dat de Limburgers met hun Bourgondische inslag, houden van gezelligheid mag duidelijk zijn. Niet voor niets bruist het van de activiteiten en evenementen in de dorpen en in de steden. Deze evenementen, festivals en markten hebben vaak een culinaire achtergrond. Dus als je ook van lekker houdt, ga je erop uit tijdens deze jaarlijkse culinaire evenementen!

De leukste culinaire evenementen van Zuid-Limburg

1

Krombroodrapen Sittard

Februari / Maart

 

Tijdens halfvasten (de zondag tussen carnaval en Pasen) herdenken de inwoners van Sittard ‘de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging’. Op de Kollenberg worden duizenden ‘kromme’ broodjes naar beneden gegooid voor de kinderen van de stad.

2

Aspergefestival Schin op Geul

Juni

 

Een team van topkoks bereidt diverse aspergegerechten, smaakvol geserveerd met lokale wijn van domein St. Mauritius. Met gratis wandelroutes door de prachtige omgeving.

3

Limburgs Aspergefestival Sweikhuizen

Juni

 

In het door hellingbossen en glooiende akkers omgeven pittoreske bergdorpje Sweikhuizen vindt in juni het inmiddels in Limburg bekende Aspergefestival plaats. een heel team van culinaire specialisten staan voor u klaar om er samen een gezellig dagje Sweikhuizen van te maken. Met wandeling in de omgeving.

4

Bakdag Oliemolen

Juni

 

Wilt u eens met uw eigen ogen zien hoe het mogelijk is met oude technieken van graan tot meel te komen? Breng dan tijdens de
bakdag een bezoek aan De Oliemolen in Heerlen, dan kunt u het met uw eigen ogen zien. Tevens zijn er demonstraties van onder andere Ciabatta brood en Grieks olijvenbrood met olijven en stukjes gedroogde tomaat.

5

Culinaire wandeling / Oude ambachten Einighausen

Augustus

 

Jaarlijks evenement op de eerste zondag van augustus. U aanschouwt er het boerenleven van vroeger. Met meer dan 100 demonstraties, een expositie van antieke werktuigen en tractoren en ter plekke bereide streekproducten.

6

Preuvenemint Maastricht

Augustus

 

Echte lekkerbekken zijn al jarenlang trouw bezoeker van dit grootste eetfestijn van Nederland. In de laatste week van augustus wordt het Vrijthof omgetoverd tot een megarestaurant, met 40 stands waar u vier dagen lang lekker kunt eten en drinken.

lees meer
7

Gulpener Bierfeesten

Augustus

 

Dit evenement in de maand augustus trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers naar Gulpen. Tot de vaste programmaonderdelen behoren een kinderkermis, een openingsceremonie met vuurwerk, een openlucht brunch en een seniorenmiddag.

lees meer
8

Wahlwiller Wijnfeest

September

 

Wijndorp Wahlwiller organiseert jaarlijks in de maand september een geweldig festijn, te midden van de wijngaarden. Eerst worden de wijngaarden gezegend tijdens een kerkdienst. Het programma gaat verder met: rondleidingen door de wijngaarden, presentatie van de nieuwe wijnkoningin en natuurlijk wijnproeven. Dit alles onder het genot van passende hapjes en muziek.

lees meer
9

Hopoogstfeest in Reijmerstok

September

 

In september vindt de inmiddels traditionele hopoogst plaats op en nabij de Gulpener hopvelden te Reijmerstok. De medewerkers van de Gulpener Bierbrouwerij zullen dan samen met de hopteler hun handen uit de mouwen steken om de voor hun zo belangrijke hop te oogsten. Tijdens dit feest kan er, buiten het proeven van allerlei lekkers, ook worden deelgenomen aan workshops bloemschikken, een wandeling langs de hopvelden gemaakt worden en gekeken worden naar een film over het bierproces.

lees meer
10

Oktoberfeest Heerlen

Oktober

 

Trek je dirndl of lederhosen maar uit de kast, want ook Heerlen heeft zijn eigen Oktoberfeest!

lees meer
11

Oktoberfeest Sittard

Oktober

 

Elk najaar staat Sittard zes dagen lang in het teken van verbroedering, Duitse & Limburgse folklore én bier. Het festijn vindt plaats op diverse locaties in het centrum.

lees meer
12

Route d'Amuse door Kerststad Valkenburg

November - december - januari

 

Wie houdt van wandelen met een lekker tussendoortje, moet dit proberen! Tijdens een wandeling door de sfeervolle Kerststad Valkenburg wordt u getrakteerd op 4 heerlijke amuses. Organisatie: Kerststad Valkenburg/VVV Zuid-Limburg.

Lees meer

Zuid-Limburg bruist van de evenementen, festivals en markten met een culinaire achtergrond.

Marga Weijers
Marga Weijers Medewerker Limburg Winkel Gulpen & Vaals

Elke zondagmorgen herbergt het karaktervolle centrum van het Belgische Aubel een gezellige markt. Je vind er de heerlijkste streekproducten, zoals kaas, stroop, cider en bier. Een prettige bijkomstigheid: in België zijn de patisserieën en bakkerijen ook open!

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website