Detail

Drielandenpunt SBB38 Vaals

In het prachtige Vaals waan je je op een mooie vakantie in het buitenland. Dat is ook geen wonder: in een enkele stap ben je in Duitsland of in België. De Limburgers zijn met recht trots op dit unieke zuidelijke puntje van Nederland. 

Als je de SBB-paaltjes met het rode vlak volgt, dan zie je waarom: de uitzichten vanaf de Vaalserberg richting het Vijlenerbos zijn spectaculair. Een lekker kopje koffie drink je op de hoogste berg van het land: de Vaalserberg. Hier kun je ook gemakkelijk parkeren.

Start- en eindpunt


Viergrenzenweg 230, 6291 BX Vaals, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,8 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Bij het Drielandenpunt is natuurlijk van alles te beleven, maar je kunt hier voornamelijk heerlijk wandelen. Het gebied is prachtig in ieder seizoen. Op de route tref je mooie natuur, een paar klimmetjes en een verscholen Lourdesgrot. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt