Op ontdekkings­tour, boven én onder de vloer

De leukste musea voor kinderen

Zoek je een museum in Zuid-Limburg dat geschikt is voor je kind? Check! Onze regio staat bol van de kidsproof musea. Waar je beleeft, doet, ervaart en voelt. Kortom: een heuse ontdekkingstour. En die doe je hier zowel bóven als onder de vloer. Hoe cool! We zetten een aantal bijzondere musea voor je op een rij. Welk museum voor je kind kies jij?

De 6 meest bijzondere musea die je gewoon gezien móet hebben

Go glamping!

Geef je museumdagje wat extra glans en go glamping. Wat dat is? Mix luxe met camping et voila; je krijgt glamping. De ingrediënten: wakker worden in een luxe tent, frisse lucht, fraaie vergezichten, lokale lekkernijen. Ideaal om nog even lekker met de kinderen na te keuvelen na zo’n indrukwekkende dag!

Koop je museum kaartje online

Koop het kaartje voor het kidsproof museum van jouw keuze alvast online in de ticketshop Tickli. Zo loop je op de dag van het bezoek rechtstreeks door naar de ingang. Dat geeft je meer tijd voor je ontdekkingstour.

⟶ Blog van Laura

Laura’s kidspanel bezoekt… Steenkolenmijn

Laura gaat (net als haar opa vroeger) naar ‘de koel’ op zoek naar het zwarte goud. Dit keer gaat Allison mee om te testen of het kidsproof is. Oud mijnwerker Frans leidt haar rond, ze vult een speurtocht in en mag zelfs een heuse boormachine aanzetten. Wat cool!  

Daal je mee af?

Tip: prehistorische vuurstenen kijken

Verborgen in het Savelsbos ligt de unieke, prehistorische vuursteenmijn van Rijckholt.  Ga mee op avond excursie in de mijnen en laat je door een gids meenemen naar lang vervolgen tijden. Je leert niet alleen het boeiende verhaal van de opgravingen, maar ook over de geologie en archeologie van het Maasdal. Stevige schoentjes en een vestje niet vergeten!

#museumfun

Genieten je kinderen ook vol spanning van een betoverend museum in Zuid-Limburg? Deel die magie via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.