Detail

Coöperatie Land van Kalk

Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Deze Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden. 

Het is een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én moderne gebouwen.

Het vormt een habitat voor bijzondere planten en dieren in één van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden. Hier kun je nog echte stilte ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap.

De Coöperatie Land van Kalk nodigt je van harte uit om het gebied te komen verkennen. Met de stoomtrein, wandelend, fietsend of met een picknickmand vol streekproducten in het gras: het Land van Kalk is er om ontdekt te worden. 

Tips

Ga wandelen of fietsen door het Land van Kalk, langs kastelen, kloosters, oude kalkovens en natuurgebieden met zeldzame planten en dieren. Of neem de stoomtrein! Als je het gebied intrekt, kom je zeker langs wijngaarden, fruitboomgaarden en korenvelden en kun je met je eigen ogen zien hoe de gewassen groeien. Proef van fruit, wijn en streekproducten in lokale restaurants of bij stallen en fruitautomaten langs de weg! Gaandeweg zul je zeker de typerende kalksteen, Kunradersteen tegenkomen!
+3

Openingstijden


Het gebied is altijd geopend, maar de restaurants en toeristische bedrijven zijn natuurlijk niet altijd geopend. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Georganiseerd door Coöperatie Land van Kalk

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Coöperatie Land van Kalk. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!