Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Coöperatie Land van Kalk

Voerendaal Bezoek website

Coöperatie Land van Kalk

Coöperatie Land van Kalk Bergseweg 30Voerendaal 06-52611471 Stuur e-mail Naar de website
Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Deze Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden. Het is een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én moderne gebouwen.

Het vormt een habitat voor bijzondere planten en dieren in één van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden. Hier kun je nog echte stilte ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap.

De Coöperatie Land van Kalk nodigt je van harte uit om het gebied te komen verkennen. Met de stoomtrein, wandelend, fietsend of met een picknickmand vol streekproducten in het gras: het Land van Kalk is er om ontdekt te worden. 

Ga wandelen of fietsen door Land van Kalk, langs kastelen, kloosters, oude kalkovens en natuurgebieden met zeldzame planten en dieren. Of neem de stoomtrein! Als je het gebied intrekt, kom je zeker langs wijngaarden, fruitboomgaarden en korenvelden en kun je met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien. Proef van de fruit, wijn en streekproducten in lokale restaurantjes of bij stalletjes en fruitautomaten langs de weg! Gaandeweg zul je zeker de typerende kalksteen, Kunradersteen tegenkomen!

Overzicht

Adres
Bergseweg 30, Voerendaal
06-52611471
Openingstijden en tarieven

Het gebied is altijd open, maar de restaurants en toeristische bedrijven natuurlijk niet altijd. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Coöperatie Land van Kalk. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website