Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Sport & Adventure

Ontdek de verrassende en avontuurlijke mogelijkheden

Als je ervan houdt om actief bezig te zijn zit je in Zuid-Limburg helemaal goed. De bossen, het Heuvellandschap en de vele indoor sport locaties zijn ‘the place to be’ voor iedereen die graag op avontuur gaat. Er zijn meer dan genoeg uitdagingen en adrenalinekicks om uit te kiezen. Zo kun je in het Zuid-Limburgse landschap o.a. klimmen, lasergamen, paintballen, tokkelen, rodelen, karten, abseilen of een hoogte parcours afleggen: niets is te gek! Sportievelingen kunnen een balletje slaan op een van de vele golfbanen. Kortom: Zuid-Limburg is één grote speeltuin voor iedereen die actief en sportief ingesteld is!

Top 5 uitdagend, uitdagender, uitdagendst!

1

Tokkelen van de Wilhelminatoren

Voorzien van een veiligheidsgordel beklim je de 35 meter hoge Wilhelminatoren. Boven aangekomen zal een professionele instructeur je letterlijk over je grens helpen! Veilig ingehaakt aan het 100 meter lange touw mag je een stap in het diepe zetten. Eenmaal los van de toren raas je, hangend aan de tokkellijn, met adembenemende snelheid naar beneden. Staande op de rand van de 35 meter hoge uitkijktoren is het toch wel even slikken. Eenmaal onderweg is het gevoel onbeschrijfelijk....adrenaline giert door je lichaam...

Lees meer
2

Outdoor karten

Sport, spanning en sensatie… je beleeft het bij Outdoor Karting Vaals, de enige buitenbaan in Limburg, gelegen in het schilderachtige Selzerbeekdal.

Lees meer
3

Adventure Valley SnowWorld Landgraaf

Tijdens een bezoek aan Adventure Valley Landgraaf kan men naar hartenlust klimmen en klauteren in de buitenlucht. Het klimpark is opgebouwd uit vier verschillende activiteiten; het Klimpark, de Adventure Trail, de sensationele Ziplines en de adembenemende Alpine Coaster. Adventure Valley is toegankelijk voor jong en oud en is uitdagend op ieder niveau.

 

Lees meer
4

Capture the flag’ paintball

Een ludiek, sportief spel met een avontuurlijke inslag, zonder lichaamscontact en waar kracht minder belangrijk is dan intelligentie en vastberadenheid. Paintball is ook goed voor karakter- en teambuilding. Maar boven alles ‘paintball is fun’. Als de adrenaline door de aderen raast, kun je niet anders dan genieten van de spanning. Paintballen kun je bij Fun Valley Maastricht in Eijsden, Agogo in Valkenburg en All in Echt!

Lees meer
5

IVY climbing

IVY Climbing is een modern, multifunctioneel klimcentrum, gelegen in Sittard. Fun, Lead, Boulder, Speed. Bij IVY climbing vind je alle klimactiviteiten onder één dak! Maak kennis met de klimsport en doe mee aan een introductieles. Onder professionele begeleiding leer je veilig klimmen. Ook biedt IVY verschillende programma's voor groepen aan. 

Lees meer

Doe eens gek!

Heb je geen golfvaardigheidsbewijs of ben je gewoon op zoek naar een leuke activiteit met een gezonde portie humor? Breng dan een bezoekje aan de boer voor een fantastische potje boerengolf in het weiland! Natuurlijk is ook het klassieke midgetgolfen opgenomen in het activiteitenaanbod van Zuid-Limburg, maar dan wel op bijzondere locaties en in verschillende varianten, zoals glow-in-the-dark midgetgolf.

Op avontuur!

Meer actieve tips

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website