Luchtballon Boven Zuid Limburgs Heuvelland met een oranje lucht

Bewonder Zuid-Limburg vanuit een nieuwe invalshoek

Als je Zuid-Limburg al prachtig vindt vanaf de grond, moet je zeker ook een keer naar grotere hoogten stijgen om het landschap vanuit een geheel andere hoek te bekijken. De allereerste Zweefvliegclub van Limburg biedt jouw de mogelijkheid om een begeleide zweefvlucht te maken boven het heuvellandschap.

 

Hoog in de lucht hoor je niets anders dan het windgeruis om je oren. Urenlang en zonder enige moeite vlieg je van wolk naar wolk, met snelheden tot 90 km/u. Mag het wel wat rustiger aan? Kies dan voor een romantische luchtballonvaart. De wereld ziet er heel anders uit vanuit een rieten mandje en staat dan ook op de bucket list van velen!

Met deze tips ben je vrij als een vogel!

Opstijgend wit zweefvliegtuig
1

Limburgse Zweefvliegclub Schinveld

Zweefvliegen is een prachtige hobby. Zweven hoog in de lucht met alleen het windgeruis om je oren. Urenlang van wolk naar wolk vliegen. Samen met roofvogels in een thermiekbel draaien... Iedereen vanaf 7 jaar heeft de mogelijkheid een keer mee te vliegen in een twee persoons- zweefvliegtuig. Daarom biedt de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club in Schinveld kennismakingsvluchten aan.

2 grote oranjerode luchtballonnen in lichtblauwe lucht van onderaf gefotografeerd
2

GreetZZ Ballonvaarten

Benieuwd naar de wereld vanuit een rieten mandje? De spanning en het plezier van het ballonvaren beleven? Bij GreetZZ Ballonvaarten ben je aan het juiste adres!

Luchtfoto van Maastricht Aachen Airport
3

MAA - Maastricht-Aachen Airport Rondleiding

Op zoek naar een leuk uitje met vrienden, familie of bedrijf? De partner Rondleidingen Luchthavens verzorgt een interessant programma en biedt mogelijkheden voor een op maat gemaakt pakket. Je krijgt een kijkje achter de schermen tijdens een 2.5 uur durende rondleiding.

Nog meer actief plezier!

Koppel geniet van het weer tijdens het kanoën

Spetterende activiteiten

Verken het ongerepte Grensmaas gebied per kajak, kano of raft of plons in een van de leuke zwembaden van de regio.

Een man met lichtblauw truitje en korte broek loopt hard over het joggingsparcour in het vijlenerbos

Hardlopen & Trailrunning

Trek je hardloopschoenen aan en geniet van de vrije natuur in Zuid-Limburg.

Mensen mountainbiken in de grotten van Valkenburg

Ondergrondse avonturen

De gangenstelsels van Valkenburg zijn de perfecte plek om nieuwe avonturen te beleven. Fietsen, klauteren, lasergamen en griezelen: het kan allemaal onder de grond!