Groep trotseert de Maas op een raft

Voor de echte waterratten onder ons

Ook voor de echte waterratten onder ons is Zuid-Limburg een feest. Op de Maas vind je zowel avontuur als ontspanning. De Grensmaas vormt de natuurlijke scheiding tussen Belgisch en Nederlands Limburg en is gelegen in een prachtig natuurgebied. Hier kun je de mooiste tochten maken per kajak, kano of raft. Avontuurlijk met stroomversnellingen of gewoon op het gemak.

Neem je liever een echte duik? Zuid-Limburg telt meer dan genoeg leuke en verrassende binnen- en buitenzwembaden. Aan de Grensmaas vind je zelfs een echt strand, waar je lekker kopje onder kunt gaan in de natuur.

Activiteiten voor de ultieme waterpret!

Kind met bruine krullen en gele drijfkurken gaat van de glijbaan af in het zwembad

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua

Mosaqua Gulpen is één van de grootste subtropische zwemparadijzen in de Euregio, waar voor zowel jong als oud genoeg te beleven is. Binnen zijn er meerdere baden, drie glijbanen, een piratenspeelschip en een uitgebreide wellness. In de zomer kun je buiten van vijf baden genieten, omringd door een prachtige groene ligweide.

Groep van mensen in groene en rode tweepersoons kajaks op het water

Kano Maastricht

Een onvergetelijke tocht met een kajak, kano of raft door de wonderschone Limburgse Maasvallei. Al na een aantal slagen peddelen voel je de rust en kalmte van de Maasvallei. Geschikt voor iedereen: of je nu met een grote groep bent, met z'n tweeën, jong of oud. Je kunt het ook combineren met een prachtige fietstocht. 
Volwassenen en kinderen hebben plezier in het buitenbad in de zomer bij het Steinerbos

Zwembad Steinerbos

Bijna het hele jaar rond kun je in het binnenbad, bestaande uit een wedstrijd- en een instructiebad, van Steinerbos terecht voor sport en ontspanning. Niet alleen heeft het buiten zwembad een familieglijbaan, maar ook een roetsjbaan, airtrampoline en speelgoed voor de kleintjes. Voor de groteren is er een beachvolleybalveld, waterspeelgoed en zijn er opblaasbare waterattracties.

Kind loopt met blote voeten door het water met een stok

Sla jij er een aan de haak?

Zin in een dagje hengelen? Ga een dagje forellen vissen in het Geulpark in Valkenburg. 

3 mensen op supboards tijdens ondergaande zon

SUPclub Maasvallei

Actief ontspannen in de Maasvallei! SUPclub Maasvallei biedt Stand Up Paddling aan in alle vormen en maten: SUPtours, zonsondergangSUP, hondenSUP, zonsopgangSUP, vollemaanSUP. Je kunt het zo gek niet bedenken! 

Groep trotseert de Maas op een raft

Kajak Maasland

Op zoek naar een ontspannende en sportieve dag? Genieten van de natuurpracht van de Maas? Ontdek dan de Limburgse Grensmaas per kajak, kano of raft. Van 1 april tot 31 oktober biedt Kajak Maasland de mogelijkheid aan om de Maas af te varen per kajak, kano of raft. Bezoekers hebben hierbij de keuze tussen één- of tweepersoonskajaks en drie- of vierpersoonskano's.

10 kinderen zitten op een rijtje in het Geusseltbad

Geusseltbad Maastricht

In het Geusseltbad is er van alles te beleven! Vrij zwemmen in het recreatiebad, baantjes trekken, cardio fitness in het water of zelf een clinic zeemeermin zwemmen. Een dag onbezorgd zwemplezier beleef je in het Geusseltbad.

twee mensen zittend aan de waterkant in het RivierPark Maasvallei

Wandelen langs het water

Geen zin in natte voeten, maar wel behoefte aan de verkoeling van het water? Trek de wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling langs het water. Er zijn talloze prachtige routes die je langs beekjes of de brede Maas voeren. En mooi meegenomen: de routes langs het water kennen weinig hoogteverschillen.

2 oudere mensen onderbreken hun fietstocht op een bankje op een zonnige dag in Rivierpark Maasvallei

Fietsen langs het water

Het rustgevende geluid van kabbelend water en de vlakke routes zorgen voor een ontspannende fietstocht in Zuid-Limburg. Stap op de fiets en kies een van de prachtige routes langs de Maas, schilderachtige visvijvers of kristalheldere bronnen. Stop onderweg op een bankje om te genieten van de serene omgeving.

Hier kun je terecht voor waterpret

Weergeven op de kaart
Kinderen glijden van glijbaan in buitenbad van Mosaqua

Zwemmen in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg ben je nooit ver van een zwembad! Peuterbadjes, wedstrijdbaden, binnen- of buitenbaden, stroomversnellingen, waterglijbanen - je vindt het hier allemaal. 

Waar kun je genieten van waterrecreatie?

Nog meer actief plezier!

Golfende mensen bij Golfclub Het Rijk Van Margraten

Golfen

Sla een hole in one op de mooiste golfbanen van Nederland! De heuvels van Zuid-Limburg bieden een prachtig decor voor professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden, middenin de natuur.

Stel trotseert het klimpark in Snowworld in Landgraaf

Sport & Adventure

Actievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg. Er zijn meer dan genoeg verrassende en avontuurlijke sportieve activiteiten te beleven.

Luchtballon Boven Zuid Limburgs Heuvelland met een oranje lucht

Hoog boven de grond

Bewonder Zuid-Limburg vanuit een geheel nieuwe invalshoek! Vlieg mee in een zweefvliegtuig of stap in het mandje van een luchtballon en glij hoog in de lucht.