Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Spetterende activiteiten

Voor de echte waterratten onder ons

Ook voor de echte waterratten onder ons is Zuid-Limburg een feest. Op de Maas vind je zowel avontuur als ontspanning. De Grensmaas vormt de natuurlijke scheiding tussen Belgisch en Nederlands Limburg en is gelegen in een prachtig natuurgebied. Hier kun je de mooiste tochten maken per kajak, kano of raft. Avontuurlijk met stroomversnellingen of gewoon op het gemak.

Neem je liever een echte duik? Zuid-Limburg telt meer dan genoeg leuke en verrassende binnen- en buitenzwembaden. Aan de Grensmaas vind je zelfs een echt strand, waar je lekker kopje onder kunt gaan in de natuur.

De top 3 van het waterplezier

Rafting op de Maas

Een sensationele watersport als het raften is vanaf de jaren ’80 steeds populairder geworden. Met raften probeer je samen op een rubberen raft het wilde water te bedwingen. Een uitdagende activiteit waar je helemaal in op kunt gaan. Kajakken, kanoën of raften kunt je bij Kajak Maasland, Kano & Rafting Maastricht of Kajak en Rafting Tour Limburg.

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua

Mosaqua behoort tot de top 3 beste zwembaden van Nederland! Mosaqua Gulpen is één van de grootste subtropische zwemparadijzen in de Euregio, waar voor zowel jong als oud genoeg te beleven is. Binnen zijn er meerdere baden, drie glijbanen, een piratenspeelschip en een uitgebreide wellness. In de zomer kun je buiten van vijf baden genieten, omringd door een prachtige groene ligweide.

Lees meer

Zwembad Steinerbos

Bijna het hele jaar rond kun je in het binnenbad, bestaande uit een wedstrijd- en een instructiebad, van Steinerbos terecht voor sport en ontspanning. Het buitenbad is geopend van 25 april tot en met eind augustus. Niet alleen heeft het buiten zwembad een familieglijbaan, maar ook een roetsjbaan, airtrampoline en speelgoed voor de kleintjes. Voor de groteren is er een beachvolleybalveld, waterspeelgoed en zijn er opblaasbare waterattracties. Omkleden kan in de groeps- of individuele kleedcabines. Hier zijn ook kluisjes. En wil je even al dat water van je afschudden, dan kun je lekker liggen in de zonneweide.

Lees meer

Tips voor een spetterende activiteit van onze blogger!

Laura bezoekt... De Hittespecial. De leukste verkoelende uitjes op een rij!

Laura bezoekt... Fun Valley

In Zuid-Limburg ben je nooit ver van een zwembad! Peuterbadjes, wedstrijdbaden, binnen- of buitenbaden, stroomversnellingen, waterglijbanen - je vindt het hier allemaal. Ontdek hier de leukste zwembaden van Zuid-Limburg!

Waar kun je genieten van waterrecreatie?

Meer actieve tips

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website