Van ruïne tot oude molen; jouw hart wordt hier gestolen

Bijzondere vakantiehuisjes

De bijzondere vakantiehuisjes in Zuid-Limburg geven je een unieke ervaring die je nooit zult vergeten. Want wie kan er nu zeggen in een ruïne, oude molen, oud station of wijngaard geslapen te hebben? Nou, jij dus! Wacht niet te lang, want ze zijn immens populair. Gelukkig is de keuze reuze!

13 bijzondere vakantiehuisjes die je vrienden jaloers maken

Van ongekende hoogte

Een bijzonder kijkje op Zuid-Limburg vanuit een ander perspectief? Laat jezelf meevoeren in een luchtballon en ervaar het ‘van boven’. Dat levert gegarandeerd prachtige plaatjes op. 

Wijn van eigen bodem

Ben ik in Frankrijk? Of Duitsland? Nee hoor, gewoon in de wijngaarden van Zuid-Limburg. Onze grond blijkt perfect voor wijn en dat proef je. Kom het zelf ervaren, al is het maar voor het idyllisch plaatje.

Vorstelijk eropuit

Bij een prinselijk onderkomen, passen prinselijke uitjes. Dwaal door middeleeuwse kasteeltuinen, voer de vissen in de slotgracht en beklim de torens van het verleden. Wie weet ontdek jíj wel een geheime gang…. hoe spannend!

Monumentale parels met wieken

Zo mag je ze wel noemen, de fraaie verzameling wind- en watermolens in Zuid-Limburg. We selecteerden 3 bijzondere exemplaren. Kom je ook proeven aan de noeste arbeid van de molenaar (én het eindresultaat)?

⟶ Blog van Jenneke

Bijzondere ontmoeting op de Abdij

Vlogger Jenneke geeft je een kijkje in het monnikenbestaan op Abdij Lilbosch. Elke dag om vier uur uit bed, bidden, zingen en in stilte leven voor de ultieme verbinding met God. Ook nieuwsgierig?

Kijk mee

Meer bijzondere plekken om je hoofd te rusten

#hartgestolen

Heeft dat bijzondere vakantiehuisje in het Zuid-Limburgse landschap jouw hart gestolen? Deel jouw liefde via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.