Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Vvv 2015 000483

Molens in Zuid-Limburg

Ontdek de kracht van de natuur

Wind en water waren de beste vrienden van de molenaar. In Zuid-Limburg draait nog een groot aantal monumentale molens, zowel watermolens als windmolens. De kracht van de natuur werd via vele tandwielen en banden opgevangen en naar de zware molenstenen geleid.

Zo werd onder andere van vers graan de beste bloem gemaald. Niet alleen at heel Zuid-Limburg hier brood van, maar van dit graan werd ook de Limburgse vlaai gebakken. En dat doen we eigenlijk nog steeds, ook speciaal voor jou. Dus kom proeven aan de noeste arbeid van de molenaar en geniet vooral mee van het eindresultaat!

Bekijk onze lijsts van bijzondere molens die je zeker niet mag missen!

Alle molens op de kaart

Laat mij zien op de kaart

Water-, graan-, belt- en windmolens: in Zuid-Limburg

6 Mei 2013 006
DSCN0414
Tienhovenmolen Bemelen
24 04 13 0001 Voerendaal
Volmolen Epen (2)

Nationale molendag

Sinds 1974 is is de tweede zaterdag van mei "Nationale molendag". Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens te bezichtigen zijn op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd worden: van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Jaarlijks doen ruim 950 molens mee.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg