Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Geleenbeek 2015 (1)

Het kraakheldere Geleenbeekdal

Het Geleenbeekdal

Vanwege de voormalige steenkoolindustrie werd in de jaren vijftig de meanderende Geleenbeek gekanaliseerd. Door de mijnen zag de beek jarenlang zwart van het kolenslib. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om zowel de inmiddels kraakheldere Geleenbeek terug te geven aan de natuur als het Geleenbeekdal opnieuw in te richten. Het resultaat mag er zijn!

+2
Geleenbeek Bij Laar 2A
Geleenbeek LOLA Landscape Architects
Borden Juni 2015 070418 7 Bord 5
DSC 0234

5 tips van bijzondere plekken in het Geleenbeekdal

Bloem 5 WEB

Geleenbeekdal fietsroute

Het Geleenbeekdal verbindt een grote diversiteit aan landschappen. In het dal vind je natte bossen met elzen en dotterbloemen. Op de steile hellingen groeien bossen met enorme beuken waarin spechten en vleermuizen leven en daartussen liggen bloemrijke graslanden en hoogstamboomgaarden.
DSC8499 BW

Tip: Beekdaelenroute

Op de Beekdaelenroute ziet u de regio van haar mooiste kant. Geniet van het Geleenbeekdal, van de panorama's over het plateaulandschap, ontdek de leukste plekken, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van de 'locals'.

Wandelen in het Geleenbeekdal