Het kraakheldere Geleenbeekdal

Het Geleenbeekdal

Vanwege de voormalige steenkoolindustrie werd in de jaren vijftig de meanderende Geleenbeek gekanaliseerd. Door de mijnen zag de beek jarenlang zwart van het kolenslib. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om zowel de inmiddels kraakheldere Geleenbeek terug te geven aan de natuur als het Geleenbeekdal opnieuw in te richten. Het resultaat mag er zijn!

+2

5 tips van bijzondere plekken in het Geleenbeekdal

Geleenbeekdal fietsroute

Het Geleenbeekdal verbindt een grote diversiteit aan landschappen. In het dal vind je natte bossen met elzen en dotterbloemen. Op de steile hellingen groeien bossen met enorme beuken waarin spechten en vleermuizen leven en daartussen liggen bloemrijke graslanden en hoogstamboomgaarden.

Tip: Beekdaelenroute

Op de Beekdaelenroute ziet u de regio van haar mooiste kant. Geniet van het Geleenbeekdal, van de panorama's over het plateaulandschap, ontdek de leukste plekken, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van de 'locals'.

Wandelen in het Geleenbeekdal

#geleenbeekdal

Heb je een prachtige plaatjes geschoten van het Geleenbeekdal? Deel hem met ons via  #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste foto’s en belevenissen met iedereen!