Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Onze regio's in Zuid-Limburg

Valkenburg, Heuvelland, Parkstad Limburg en Grensmaasvallei Bekijk video

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al haar internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven... Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is!

De regio's in Zuid-Limburg

Limburg Duits grensgebied Belgisch grensgebied

Valkenburg

Gelegen aan de snelst stromende rivier 'de Geul' en in het bezit van het oudste treinstation van Nederland, is Valkenburg al ruim anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. Geen wonder dat juist hier in 1885 de eerste VVV van Nederland is opgericht.

Het Heuvelland

Ontdek, al fietsend of wandelend door het met vijf sterren bekroonde landschap, nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.

Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is de moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg met unieke musea, internationale top attracties en evenementen, bijzondere monumenten, moderne shopping centra en het laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven.

Grensmaasvallei

In het smalste stukje Nederland, de Grensmaasvallei, worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse 'savoir vivre'. Bezoek historische steden en nostalgische dorpjes met vergezichten op de Maasoevers en veel kleinschalige attracties en activiteiten.

Maastricht

Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als je een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude typische binnenstad.

Belgisch grensgebied

Vanuit Zuid-Limburg ben je zo over de ‘grens’ naar België. Bezoek in ieder geval de grote steden Hasselt en Luik.

Duits grensgebied

Met het grootste gemak kun je een bezoek brengen aan de prachtige keizerstad Aken of genieten van de nostalgie van de Selfkant.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website