Alle gezichten van Zuid-Limburg

Onze regio's

Zuid-Limburg staat natuurlijk bekend vanwege het glooiende heuvellandschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar wist je dat deze veelzijdige streek nog veel meer te bieden heeft dan dat? Alle regio's hebben elk hun eigen, unieke identiteit die je stuk voor stuk wilt ontdekken! 

Valkenburg aan de Geul

Gelegen aan de snelst stromende rivier 'de Geul', vind je het mergelstadje Valkenburg. Met haar unieke mergelgrotten, imposante kasteelruïne en het oudste treinstation van Nederland, is Valkenburg al ruim anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. Geen wonder dat juist hier in 1885 de eerste VVV van Nederland is opgericht!

Het Heuvelland

Het Heuvelland is een waar wandel- en fietsparadijs. In het met vijf sterren bekroonde landschap vind je nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Ontdek de glooiende heuvels, diepe dalen en prachtige vergezichten. Instant vakantiegevoel gegarandeerd! 

Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is een gebied van uitersten en contrasten, van cultuur en creativiteit. Hier vind je zowel weidse parken en stille natuurgebieden als levendige steden en internationale evenementen. Bewonder unieke kunstwerken in de vele musea of op straat, ga een middagje winkelen in een van de moderne shopping centra of laat het Limburgse mijnverleden herleven! 

Grensmaasvallei

In het smalste stukje Nederland, de Grensmaasvallei, worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse 'savoir vivre'. Bezoek historische steden en nostalgische dorpjes met vergezichten op de Maasoevers en veel kleinschalige attracties en activiteiten.

Maastricht

Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als je een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude binnenstad. Historische panden, avontuurlijke grotten en terrassen vol gezelligheid maken Maastricht een geliefde bestemming voor een dagje shoppen of weekendje weg. 

Zoek de grens op!

Bereikbaarheid van Zuid-Limburg

Zuid-Limburg kun je op veel verschillende manieren bereiken. Pak jij het OV en draag je bij aan een duurzaam milieu, terwijl je van de uitzichten geniet, of ga je toch liever met de auto? Met deze tips reis je makkelijk naar en door Zuid-Limburg!

Verken de omgeving

#visitzuidlimburg

Deel jouw favoriete Zuid-Limburg moment met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste foto’s en herinneringen met iedereen!