Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

België, op een steenworp van Zuid-Limburg

Ontdek de mooie grensregio
Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt vloeiend over in de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de donkere Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant. Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bosgebieden en heide.

Ontdek de parels in de Belgische grensstreek

1

Maasmechelen Village Outlet Shopping

Of je nu op zoek bent naar dat ene hebbeding of gewoon de geruststelling van gegarandeerde kwaliteit, Maasmechelen Village heeft de grootste en beste modemerken, tegen prijzen die minstens 33% goedkoper zijn ten opzichte van de prijzen die de boetieks verleden jaar voor deze collecties aanrekenden.

Lees meer
2

Mijnmuseum

Op het imposante industriële mijnterrein van Beringen ervaar je de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen in een interactieve en multimediale presentatie. Maak kennis met het werk in de ondergrond via de ondergrond simulatie en beleef het leven rond de mijn door de ogen van ex-mijnwerker Roberto Pasquali met de gratis iPod-tour.

Lees meer
3

Connecterra

Kom op verkenning in CONNECTERRA, hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen en wandel in een verrassend landschap van bergen en meren. Op de hoge toppen kunnen wandelaars genieten van één van de mooiste panorama's van Vlaanderen!

Lees meer
4

Euroscoop

Euroscoop Bioscopen heeft vier vestigingen in Limburg. In het grensgebied kun je terecht in de Euroscoop van Maasmechelen en Lanaken. Op de historische site van C-Mine in Genk ligt de Genkse Euroscoop. De jongste telg is Euroscoop Maastricht, de gezellige stadsbioscoop aan het station van Maastricht.

Lees meer
5

Luik

Luik, of Liège, heeft zijn naam te danken aan zijn staalnijverheid, glas- en wapenindustrie. Maar anno nu is van deze industriële activiteiten in de binnenstad niets meer te zien. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die voor de toeristen veel te bieden heeft. Voorbeelden zijn het Archeoforum of het Museum van het Waalse leven. Ook de zondagsmarkt la Batte is zeker een bezoek waard!

Lees meer
6

Hasselt

De kleine en zeer gezellige provinciehoofdstad Hasselt ligt op een steenworp afstand van Zuid-Limburg. Hasselt is een veelzijdige stad met allerlei musea en shoppingmogelijkheden. Neem de tijd om te genieten!

Lees meer
7

Voerstreek

De Voerstreek, een pareltje ingesloten tussen Zuid-Limburgs Heuvelland, Ardennen en Eifel. Een geliefd wandel en vakantie- gebied van Vlaanderen en Nederland, met mooie routes en heerlijke streekproducten.

Lees meer
8

Tongeren

Tongeren is een stad waar tradities, plezier en ontspanning centraal staan. Naast een goed gevulde agenda vol met evenementen voor jong en oud kan je er ook uitgebreid shoppen, lekker eten en heerlijk genieten!

Lees meer

Wandelen in de Euregio?

Hart van Europa
Hart van Europa www.vakantieinhethartvaneuropa.eu

Ben je op zoek naar toeristische informatie over het Hart van Europa? Dan verwijzen we je ook graag door naar onze collega's van het Hart van Europa.

Naar de website 'Vakantieinhethartvaneuropa.eu'.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website