Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Duitsland, op een steenworp van Zuid-Limburg

nostalgisch genieten bij onze Oosterburen
Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Parkstad Limburg en Vaals grenzen aan de prachtige Duitse keizerstad Aken. Aan de oostzijde van de regio westelijke mijnstreek grenst Zuid-Limburg aan de Duitse 'Selfkant'. Een authentiek Duits gebied, dat in Duitsland zelf wordt gezien als het 'verre westen'. 

Ontdek de parels in de Duitse grensstreek

1

Aken

Aken telt zo’n 250.000 inwoners en bevindt zich in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Aken is omgeven door de natuurparken de Eifel en de Hoge Venen, maar staat vooral bekend om haar bruisend stadsleven. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Historische pleinen, imposante bouwwerken en prachtige fonteinen maken Aken zeker een bezoek waard!

Lees meer
2

Selfkant

Een authentiek Duits gebied, dat in Duitsland zelf wordt gezien als het 'verre westen'. Daar de Selfkant inderdaad zo ver weg ligt van de gebieden in Duitsland waar 'het' gebeurt, heeft dit gebied annu nu zijn nostalgische charme nog helemaal behouden. Hier is de tijd totaal stil blijven staan.

Lees meer
3

Monschau

Monschau is een gezellig stadje in de Duitse Eifel. Je vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants. Monschau is bekend vanwege de ligging in een diep dal, de historische gebouwen en de prachtige natuurlijke omgeving. Een van de bekendste gebouwen is het 'Rode Huis' (Rote Haus).

Lees meer
4

Westzipfel

Bij het smalste Stukje van Nederland, precies tussen de Maas en Rijn, op de 51e breedtegraad is het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant, welke gekenmerkt is door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen met talloze fiets- en wandelpaden. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd. Informatieborden met interessante weetjes over de regio zorgen voor een actief uitstapje.

Lees meer (in Duits)
5

Carolus Thermen

Reeds de Romeinen wisten hoe te ontspannen in Aken. Dit aanbod geldt tegenwoordig in moderne  vorm voor Carolus Thermen. Carolus thermen Bad Aachen biedt haar gasten alles wat hun hart begeert.

Lees meer

Wandelen in de Euregio?

Hart van Europa
Hart van Europa www.vakantieinhethartvaneuropa.eu

Ben je op zoek naar toeristische informatie over het Hart van Europa? Dan verwijzen we je ook graag door naar onze collega's van het Hart van Europa.

Naar de website 'Vakantieinhethartvaneuropa.eu'.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website