Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

GrensparkLimburg...

een parelsnoer van 3 prachtige natuurgebieden!

GrensparkLimburg is een parelsnoer van prachtige natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de grens van Limburg. De mooiste parels aan de ketting kent iedere Nederlander wel: denk aan het Limburgse Heuvelland, waar je op de top van een heuvel geniet van het uitzicht over het glooiende – bijna buitenlandse – landschap. Of Nationaal Park De Meinweg, met z’n bossen, heide en sprookjesachtige meren. Of Nationaal Park De Maasduinen, waar je struint door de stuifduinen en uitrust bij één van de vennen. Dankzij die duinen, Maasterrassen en heuvels vormt GrensparkLimburg het absolute hoogtepunt van Nederland.

Kom grenzeloos genieten van rijke natuur, historie en glooiende landschappen op het hoogtepunt van Nederland

Van Oehoe tot korenwolf

GrensparkLimburg bestaat uit maar liefst 17 natuurgebieden met in totaal meer dan 13.000 hectare natuur. Aansluitend liggen in België en Duitsland ook nog eens 7.000 hectaren aan bijzondere natuur. Natuur en landschap trekken zich van de grens niets aan en dus vind je in GrensparkLimburg allerlei prachtige planten en dieren die elders in Nederland niet voorkomen. Denk aan de korenwolf, geelbuikvuurpadden, pimpernelblauwtjes, oehoes en hazelmuizen.

Terug naar de ijstijd

In GrensparkLimburg liggen de bijzondere verhalen voor het oprapen. Zo vertelt het Heuvelland het verhaal van de unieke geologische ontstaansgeschiedenis; de overgang van carboon naar krijt- en lössplateaus zorgden voor grote hoogteverschillen in het landschap. De stuifduinen in Nationaal Park De Maasduinen brengen je terug naar de ijstijd. En het landschap in Nationaal Park De Meinweg laat zien waar diep onder de grond de Peelrandbreuk ligt.

Landschappen met een verhaal

De rijke geschiedenis van GrensparkLimburg heeft veel tastbare sporen in het landschap achtergelaten. Zo was dit grensgebied het toneel van oorlog en vrede. Verhalen over Romeinen, ridders en soldaten – maar ook over blokbrekers en mijnwerkers – worden nog graag verteld en maken een bezoek aan dit gebied tot een belevenis.

GrensparkLimburg: een parelsnoer van 3 prachtige natuurgebieden!

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website