Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

IJs in Zuid-Limburg

van hippe ijssalons tot ambachtelijke ijsboerderijen

De bloesem bloeit, de vogels fluiten en het zonnetje schijnt! Alleen een heerlijk ijsje in je hand ontbreekt nog. Ontwaak uit je winterslaap en scoor dat eerste ijsje van het jaar. Van hippe ijssalons tot ambachtelijke ijsboerderijen: op deze plekken kan je de lekkerste ijsjes eten en alle verschillende smaken proeven. De ijsmakers in Zuid-Limburg doen er altijd een schepje bovenop!

 

Paul's IJsboerderij

Bij Paul’s IJsboerderij kun je rijkelijk genieten van een groot assortiment aan verschillende soorten ijs. Paul weet precies wat hij lekker vindt en heeft er daarom bewust voor gekozen om al het ijs zelf volgens het ambachtelijke recept te bereiden. Naast de bekende smaken kun je hier ook ijssoorten zoals appeltaart-ijs proeven!

Lees meer

Wingbergerhoeve Epen

"Kom een ijsje eten in Epen", het is een waar begrip. Bij de Wingbergerhoeve staat deze bekende ijskraam. Vers fruit en enorme bollen worden hier op je hoorntje of in je bakje gereserveerd. De Wingbergerhoeve is makkelijk te bereiken met de auto en motor en bevindt zich langs tal van wandel- en fietsroutes.

Lees meer

L’Appetito Gran Gusto

L’Appetito Gran Gusto is een ambachtelijk ijs- en dessertrestaurant waar gasten ook heerlijk kunnen lunchen en dineren. In de stallen van de prachtig verbouwde Limburgse carréboerderij en buiten op de gezellige cour wordt naast de lekkerste Italiaanse gerechten ook een tongstrelende High Ice geserveerd. 

lees meer

Biesenhof

Op de authentieke binnenplaats van de Biesenhof is een ambachtelijke Gelateria gevestigd. Bij binnenkomst waan je je in het prachtige Italië. In de Gelateria, maar ook op het groot terras, kun je genieten van een heerlijk handijsje, een Italiaanse koffie of één van de vele ijscoupes. De kinderen kunnen lekker spelen op het achterveld met leuke speeltoestellen. 

 

Lees meer

IJsmakerij Fer Botterweck

Aan de Geul in het centrum van Valkenburg ligt de Limburgse banketbakkerij Lunchroom en IJsmakerij van Fer Botterweck. Hier kunnen gasten genieten van streekgebak en zelf gemaakt ijs. De ijsmakers doen hier altijd een schepje bovenop. Plof neer op een bankje langs de Geul of binnen in de gezellige lunchroom. 

lees meer

De Zeute Aardbei

De Zeute Aardbei in Noorbeek. Aardbeienijs, aardbeienjam, aardbeiensap en nog veel meer met aardbei! De variatie aan producten die ze bij De Zeute Aardbei hebben bedacht zijn te leuk en te lekker om niet te proberen.

lees meer

Bekijk alles

Ook leuk; Rijd de Mergellandroute en passeer de bekende ijskramen in onder andere Epen en Slenaken!

Nog meer lekkers...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website