Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Op pad met de route-app op de Brunssummerheide

Kijk je mee naar José's avontuur met de route-app?

Op de Brunssummerheide zijn meerdere wandelroutes: de nieuwste is de oranje route. Ik neem je dit keer mee over deze oranje route die voor iedereen toegankelijk is gemaakt. Ik ben deze korte wandeling begonnen op de startlocatie op de Schaapskooiweg in Heerlen. Het is al flink kouder maar de beukenbomen hebben nog prachtige herfstkleuren. Een mooie dag om naar buiten te gaan. Ik loop de route dit keer met hulp van de route-app van Natuurmonumenten op mijn telefoon. Je krijgt dan tijdens de route leuke weetjes, geluidjes, en tips van de boswachter. Een leuke aanvulling tijdens zo’n paaltjesroute.

Opeens krijg ik een geluidje op mijn telefoon. Ik kom bij de ontdekpoel aan en hoor op mijn telefoon de kikkers! In december hoor je ze niet in het echt maar zo kom je wel te weten dat deze kikkers hier in de lente veel geluid maken om vrouwtjeskikkers te lokken. Ik ga nu niet alle weetjes van de app verraden maar ze zijn echt de moeite waard om te lezen of te horen en ze zijn een leuke aanvulling op een wandeling.

Als kind bouwde ik samen met mijn broer al een hut aan de rand van het water op de camping. Zodra ik tijdens deze wandelroute bij het Huttenbos op de Brunssummerheide aankom wil ik dan het liefst ook weer een hut bouwen. In dit beukenbosje kun je echt hele villa’s bouwen als je dat wilt!

Bij de dierenkijkplek “de Spiedpost” kun je in alle rust dieren spotten. Vogels, konijnen, insecten, een ree en soms zijn de schapen er ook. Voorbij deze plek loop je naar het hoogtepunt van de wandeling: de bank met het uitzicht over de heide, de heuvels, de bossen! Je kunt tot aan Duitsland kijken. Een favoriet plekje van vele bezoekers op elk moment van de dag, in elk jaargetijde. Ik begin het langzaamaan kouder te krijgen en loop naar het restaurant voor een heerlijk kop warme chocolademelk.

Wil je ook een keer deze wandeling maken met hulp van de route-app? Download de Natuurroutes route-app van Natuurmonumenten in de appstore. Kies vervolgens bij plaats: Heerlen, oranje route. Voor nog meer routes kijk op www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide. Voor meer routes die toegankelijk zijn voor iedereen: www.natuurmonumenten.nl/onbeperktgenieten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website