Hoogstamfruitgaard met bloesem en opkomende zon

Ga je mee op ontdekking?

Samen de regio verkennen

Samen de mooiste plekjes in de regio ontdekken. Onze bloggers nemen je mee naar hun favoriete plekjes! 

De imposante basiliek van Meerssen met daarvoor de terrasjes op de markt

Bregje - Meerssen: stad en natuur binnen handbereik

Blogger Bregje gaat op pad in haar eigen achtertuin: Meerssen. Ze ontdekt de historische parels van deze stad tijdens een stadswandeling, maar ook de natuur rondom Meerssen tijdens een wandeling langs de groeves. Lees je mee? 

Kasteel Bloemendal Vaals Visit Zuid Limburg Breg Blogt

Bregje - Stadswandeling Vaals

In de ruim 20 jaar waarin Bregje in Zuid-Limburg woont, zijn haar bezoekjes aan Vaals op één hand te tellen. Het beeld dat ze van Vaals had, beperkte zich tot het Drielandenpunt, een bungalowpark en de Maastrichterlaan. Tijdens de historische stadswandeling ontdekt ze een hele andere kant van Vaals. 

Bram Fietst langs alle dorpjes

'Bram fietst' in Zuid-Limburg

Bram voltooide dit jaar zijn levenswerk: fietsen door alle dorpen en steden van Nederland! Na dit avontuur is hij weer op zijn stalen ros gesprongen om terug te keren naar de plooiingen van het Zuid-Limburgse landschap. 

Zijaanzicht van het Maankwartier met bomen in Heerlen

Jenneke - Nieuw Elan in Heerlen

Heerlen...Een combinatie van oude gebouwen en de aller nieuwste street art. De wandeling begint bij het Glasplaeis, langs het Aambos en eindigt bij het Maankwartier. Ontdek samen met Jenneke het veelzijdige Heerlen.

Jenneke Bloeiende Akkerranden Zuid Limburg (6)

Jenneke - Bloeiende Akkerranden

Door menselijk ingrijpen is de biodiversiteit in de loop der jaren afgenomen. Maar in Zuid-Limburg wordt hiervoor actie ondernomen. Jenneke ontdekte hoe en genoot van de bloeiende akkerranden.

Jenneke Hop on Hop off - City tour bus

Jenneke - HopOnHopOff

Een dagje shoppen met mam, én wat cultuur snuiven in Aken na een Labyrint-bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals. Jawel: ook hier in het zuiden rijdt een heuse Hop On Hop Off-bus

Eyserbosweg Eys Cypressen Uitzicht

De mooiste plekjes ontdekken

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan wandelroutesvan diverse afstanden en thema’s. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.