Vrouw liggende op picknickdeken met achterliggend heuvellandschap

Culinaire blogs
over Zuid-Limburg

Eet en drink je mee?

Op deze plekken is Bourgondisch genieten gegarandeerd. Lees over de leukste restaurants, de lekkerste recepten, bijzondere streekproducten en culinaire hotspots in Zuid-Limburg. Laat je inspireren door deze foodblogs! 

Watertandend lekker eten en drinken

Een rij wijnstokken bij Fort Sanderbout met zicht op de stadswallen van Sittard

De Sittardse wijnen ontdekken

Wijn is niet enkel iets uit Zuid-Europa, ook in Sittard groeien wijndruiven. Anne gaat op pad over de Route des Vins Sittard om de bijzondere wijnbouw van Sittard te ontdekken en een glaasje van eigen bodem te proeven.

Lees verder

Proeven van een wijndorp

Of je nu graag een wijntje lust of niet: de Wijngaardenwandeling Noorbeek is een lust voor het oog. Anne neemt je mee langs 7 wijngaarden en door het pittoreske Noorbeek.  

Lees verder
Een wijnblogster poseert voor het Zuid-Limburgse landschap

Op wijnavontuur door Zuid-Limburg

Kleurrijke landschappen en charmante huisjes tussen de wijngaarden: In Zuid Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend. Ga mee met Along Came an Elephant op wijnavontuur!
Lees verder
Foto van het pand van Hijgend Hert Vijlen

Een berghut in Vijlen

Een unieke locatie, op 260 meter hoogte, middel in de Vijlenerbossen. De slogan: "een unieke plek in een andere wereld." Bert bezoekt het terras van Boscafé Het Hijgend Hert. 

Lees verder
Een groep mensen plukt appels in de fruitgaard en legt deze in houten en plastic kratten

De waarde van onze streekproducten

In het heuvelland zie je overal onderweg uithangborden met streekfruit, eieren, honing, streekgroenten en ander lekkers. Jenneke ontdekt welke reis bijvoorbeeld een appel aflegt van boom tot sap.

Lees verder
Een bar met verschillende flesjes bier en verschillende oude koffiemolen

Verse koffie in de oude Schinsmolen

Vers gemalen koffie en meer in de oude Schinsmolen in Valkenburg. Bert bracht een bezoekje aan de in recent geopende Gasterij de Koffiemolen.

Lees verder

Psst... het leven roept je!

Detailweergave van een picknickdeken en diverse lekkernijen Eighty8tings HR41

Limburg lonkt

Proef de verrassingen uit de streek. Lokale ondernemers verrassen je in Zuid-Limburg en Maastricht met hun aanbod, voornamelijk op culinair gebied. Beter voor het milieu, maar ook goed om de regio te ontdekken. Weet wat je eet, weet waar je vandaan komt!

Leonie proeft...

Lekkerbek en foodschrijfster Leonie ontdekt de smaak van Zuid-Limburg. In de keukens van deze streekrestaurants kookt ze samen met de chef-kok zijn favoriete streekgerecht. Ingrediënten: lekkers uit de streek, een diepgewortelde passie voor eten en een goed verhaal.

Een man en vrouw die staan te praten voor een kraam waar ze jam verkopen

BEEing Pure

Deze keer geen restaurant, althans niet voor mensen. Bijen doen zich daarentegen hier volop tegoed aan nectar. ‘Kook’ mee met imker Kenny van BEEing Pure.