Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Wandelaars In Weiland Met Koeien

Hier raak je nooit uitgewandeld!

Op pad met onze wandelbloggers- en vloggers

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door een aantal blogs van onze locals. 

Ga je mee op pad met Jenneke?

Kapelletje Bemelen

Bezint eer ge begint

Na een jaar dat voor veel mensen als stressvol werd ervaren, zijn we aangekomen in 2021. Dit jaar is het extra belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, en bewuster te genieten van de mooie dingen. En als je dát ergens goed kunt, dan is het wel in Zuid-Limburg. Ga met Jenneke mee op pad langs een van de camini's: de Route van de Rijkdom. 

Playbutton (1)

Op pad met Jenneke in Beekdaelen

Jenneke gaat op pad door Beekdaelen. In dit gebied beginnen de Limburgse heuvels. En wat voor heuvels! De Danikerbergroute voert je langs steile bospaadjes met verrassende vergezichten, naar boomgaarden met een unieke pruimensoorten en laat je genieten van dit eeuwenoude en unieke gebied.

Playbutton (1)

Op pad met Jenneke in Meerssen

Meerssen is een onwaarschijnlijk mooi dorp met het lieflijk Proosdijpark en ten zuiden van het plaatsje een paradijs voor natuurliefhebbers. Jenneke neemt je mee naar de adembenemende basiliek, de schaduwrijke hellingbossen en de grasweiden met gallowayrunderen.

IMG 0580

Winterwandelen door het Zuid-Limburgse landschap

Niets mooiers dan in wintertijd de Limburgse heuvels en weides te betreden. Nu ja, sneeuw zou het plaatje natuurlijk af maken, maar zover zijn we nog niet dit jaar (als het al komt). Jenneke wordt blij van wandelen in een winterlandschap, dus zij ging alvast op pad! 

Playbutton (2)

Op pad met Jenneke rondom Slenaken

Wandelen in het gebied tussen Gulp en Geul kan niet ontbreken tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg. Ontdek samen met Jenneke het natuurgebied rondom Slenaken dat bekend staat om de mooie uitzichten, stevige hellingen en verschillende soorten begroeiing.

IMG 7834

Proeven van wijndorp Noorbeek

Of je nu graag een wijntje lust of niet: de wijngaardenwandeling in Noorbeek is een lust voor het oog. De afwisselende en uitdagende route loopt langs zeven wijngaarden en door het pittoreske Noorbeek. Na deze prachtige wandeling kan een Noorbeeks wijntje bij Sint Brigida natuurlijk niet ontbreken! 

Eyserbosweg Eys Cypressen Uitzicht

Samen de mooiste plekjes ontdekken

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan wandelroutesvan diverse afstanden en thema’s. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.

Wandelen met Wiel! Lees zijn blogs.

Maretak1

Tak zoekt boom

Tijdens onze winterse wandelingen valt ons oog vaak op de groene bollen die hangen aan de bijna zwarte kale takken van veel bomen. Dat is de maretak ook bekend onder de veel poëtischer klinkende Engelse naam Mistletoe. Met name bij troosteloos winterweer kunnen we weer veilig het bos in om van die takkenschoonheid te genieten.

Epen Bronnenland

'Wasser' in het bronnenland

Aan Wasser, wasser, isj ben van Vols moest ik onlangs weer eens denken tijdens een wandeling door het bronnenland. Dat ligt niet in Vaals, maar is een gebied tussen Cottessen en Mechelen met Epen als vochtig hart. Zeg maar het gebied dat vanwege zijn natuurlijke schoonheid ook wel het vijfsterrenlandschap wordt genoemd. 

Boom3

Over gekken en dwazen

Wandelend door het herfstbos met nauwelijks nog herfstbladeren aan de bomen kijkt Wiel voor de afwisseling eens wat intensiever naar de stammen van die bomen. Of beter gezegd naar verminkingen van die boomstammen. Wiel maakt een nostalgische terugblik en komt met advies voor de verliefde boom-kervers-in-spé.

Geul4

Gezonde herfstlucht langs de Geul

Wiel gaat weer treinwandelen en geniet deze keer van een herfstroute langs de kronkelende Geul. Zijn startpunt is station Houthem St. Gerlach en hij bereikt al wandelend station Klimmen-Ransdaal. Zijn route voert hem langs mooie kleurrijke bossen, natuurreservaten en een fraaie reeks aan dieren. 

Kanaal4

Kanaliseren vanuit Limburgs Mooiste

Wiel gaat na de koffie en de kranten naar Elsloo voor een wandeling in het kanaalgebied tussen Stein en Geulle. Hij start in het oude beschermde dorpsgezicht van Elsloo, het dorp dat niet de titel veroverde van mooiste dorp van Nederland (Winsum wint ‘um’), maar daarom niet minder mooi is.

Dode Boom

Bomen over Bomen

Wie in Zuid-Limburg wandelt, wandelt onherroepelijk langs bomen. Vaak langs veel bomen. Solitaire bomen in een weiland, een nette rij bomen in een laan, bomen in het voorjaar vol bloesem of in de nazomer vol overrijp fruit in een gaard, een boom als een eenzaam eiland in een riviertje...