Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Hier raak je nooit uitgewandeld!

Op pad met onze wandelbloggers- en vloggers

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door een aantal blogs van onze locals. 

Ga je mee op pad met Jenneke?

Pelgrimeren in Zuid-Limburg

Om diep in mezelf te keren, hoef ik niet per se 800 km door Spanje te wandelen. De mini-wandelingen over de Zuid-Limburgse aanlooproute naar Santiago zijn óók prachtig. Wandel je een van de camini's mee? Dit zijn 11 wandelroutes gebaseerd op knooppunten rondom de officiële camino. Mini-camino’s dus: camini’s.

Op pad met Jenneke door Kanne

Vlak over de grens bij Maastricht, tussen de Maas en het Albertkanaal, ligt een schitterend, waterrijk en groen gebied. Hellingbossen groeien dicht en schaduwrijk tegen de heuvels aan en de beek de Jeker kronkelt zich door het dal.

Op pad over het Krijtlandpad

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Jenneke neemt je mee langs de mooiste plekjes die Zuid-Limburg te bieden heeft.

Op pad door Echt

Tijdens het Ommetje Natuurlijk Echt ontdekt Jenneke alle schoonheid van Echt. Het plaatsje Echt is de locatie van enkele interessante culturele activiteiten en bezienswaardigheden, zoals de Landricuskerk. 

Op pad door Vijlen

Het Vijlenerbos in de gemeente Vaals is het meest langgerekte bosgebied van Nederland, in totaal zo'n 650 hectare groot. Het grootste gedeelte van het bos bestaat uit stukken met forse hoogteverschillen die je tijdens deze wandelroute ongetwijfeld trotseert. Wandel je mee? 

Op pad op de Brunssumerheide

In het hart van de veelzijdige Brunssummerheide stroomt de Roode Beek. Jenneke ging op ontdekking in dit prachtige natuurgebied!

Samen de mooiste plekjes ontdekken

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan wandelroutesvan diverse afstanden en thema’s. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.

Wandelen met Wiel! Lees zijn blogs.