Hier raak je nooit uitgewandeld!

Op pad met onze wandelbloggers- en vloggers

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Laat je inspireren door een aantal blogs van onze locals. 

Ga je mee op pad met Anne?

Samen de mooiste plekjes ontdekken

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan wandelroutes van diverse afstanden en thema’s. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.

Aan de wandel met Jenneke

Op pad met Jenneke in de omgeving van Sweikhuizen

Jenneke ging voor de allerlaatste keer voor ons op pad in de omgeving van Sweikhuizen en Schinnen. Ze wandelt door het Danikerbos en het Stammenderbos. Hier ontdekt ze de winter flora en fauna van deze mooie bossen. Verder stampt ze lekker door de pratsj en schuift vervolgens aan bij Gasterie de Bokkereyer. Kijk jij voor de allerlaatste keer mee naar Jenneke?

Op pad met Jenneke in het buitengebied van Spaubeek

Jenneke maakt haar eerste herfstwandeling van het seizoen in de omgeving van Spaubeek. Rondom Spaubeek ligt het Spaubekerbos, het Vrouwenbos en mooie fruitgaarden, waar de appeltjes wachten om geplukt te worden. In het bos bewonder je het voormalige Openluchttheater van Spaubeek. Bij Grindgroeve Houben leggen de verschillende grondlagen de eeuwenoude historie van Zuid-Limburg bloot. Ga je mee op pad?

Op pad met Jenneke tussen de wijnranken van Route des Vins Vijlen-Holset

Jenneke gaat op pad in de omgeving van hoogstgelegen gemeente Vaals om door de twee prachtige wijngaarden te struinen. Tijdens haar route doet ze de indrukwekkende wijndomeinen St. Martinus en Domein Holset aan. Ze leert meer over de wijngaarden en krijgt een kijkje achter de schermen. Ook wandelt Jenneke langs allemaal mooie doorkijkjes en prachtige glooiende landschappen. Kijk je mee?

Op pad met Jenneke in het Geuldal van Valkenburg

Jenneke neemt je mee door Valkenburg. In Valkenburg is er natuurlijk ontzettend veel te beleven bij de attracties, bezienswaardigheden en vind je gezelligheid bij de horeca. Ook in het groene Geuldal rondom Valkenburg is er heel veel moois te ontdekken. Zoals de bijzondere kluizenaarswoning in het bos tussen Valkenburg en Walem. Valkenburg is de perfecte omgeving om toerisme te combineren met natuur. Kijk je mee?  

Op pad met Jenneke in het groene buitengebied van Heerlen

Jenneke gaat op verkenning in het groene buitengebied van Heerlen, want groen is rondom het stedelijke gebied zeker te vinden! Ze wandelt door het Imstenraderbos en Benzenraderbos. Als je vroeg op pad gaat en je hebt geluk dan spot je misschien nog wat fauna. Onderweg wandelt ze ook langs de oude vroedvrouwen school, een imposant rijksmonument. Kijk je mee?

Op pad met Jenneke rondom Eys

Jenneke wandelt in het prachtige Eys en omgeving. Ze ontdekt hoe gevarieerd wandelen rondom Eys is: van mooie vergezichten tot wandelen door het bos en van lieflijke kabbelende beekjes tot steile klimmetjes. Trek ook je wandelschoenen aan en ontdek het zelf. Jenneke kan het in ieder geval aanbevelen. Zeker als je niet vies bent van een uitdaging op de Eyserbosweg. Kijk je mee? 

Ontdek de mooiste verhalen van Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg valt zoveel te beleven, dat ontdek je nooit helemaal in je eentje. Daarom neemt ons team van bloggers en vloggers je mee op ontdekkingstocht. 

Wandelen met Wiel!

Onderweg in paardenbloemenland

Blogger Wiel ging op pad in het Zuid-Limburgse landschap en trof hier weilanden vol met knalgele paardenbloemen aan. Ondanks dat de paardenbloem soms als een nutteloze plant wordt gezien, fleurt de bloem niet alleen de groene landschappen, maar is deze ook nog eens hartstikke goed voor mens en dier! Je leest er alles over in de blog.

Overdekt wandelen in kerstsfeer

Soms heb je even geen zin om buiten te wandelen als het regent. Wiel heeft de perfecte oplossing! Hij gaat 'overdekt wandelen' in de grotten van Kerststad Valkenburg en ontdekt de Gemeentegrot en maakt een ondergrondse reis langs het kerstverhaal. 

Terug in het Verboden bosje

Wiel gaat terug naar het Verboden bosje uit zijn jeugd. Via de Anstelvallei wandelt hij naar het bosje waar de Dentgenbacherbeek stroomt en veel natuurlijke schoonheden te vinden zijn. Je kunt er reeën spotten, maar ook het razendsnelle ijsvogeltje en als je goed kijkt de zeldzame Iepenpage vlinder. Ga je mee op verkenning? 

Fruitbomen: een weldaad voor weidedieren

In Zuid-Limburg zijn er steeds vaker extreme temperaturen. Net als de mens, hebben ook de weidedieren hier last van. Op dit moment is verkoeling nog geen verplicht dierenrecht. Gelukkig kunnen zij nog altijd verkoeling vinden op een schaduwplek onder een hoogstamboom.

Bloesem, het liefst met beesten

Ondanks zijn hooikoorts geniet blogger Wiel enorm van bloesemwandelingen. Met name bloesem in hoogstamfruitbomen is voor hem een van de jaarlijkse hoogtepunten. Als er dan ook nog beesten, zoals paarden of schapen onder de bloesembomen staan is het plaatje helemaal compleet. Ga je mee op bloesemtocht?

Winter op de heide

Als je na weken van regen even geen zin hebt om door de Zuid-Limburgse pratsj te wandelen, kun je op een zonnige dag ook de zandpaden van de heide opzoeken. Wiel neemt je mee in de pracht van het winterwandelen op de heide, en langs de Roode Beek. Trek je winterjas aan en ontdek het landschap met volop natuurlijke variatie, waar ieder kronkelpad anders is.