Blogs over de Zuid-Limburgse flora en fauna

Op pad met de boswachter

Wie kan er nu beter vertellen over de dieren en planten die je in Zuid-Limburg vindt dan een echte boswachter? Boswachters Anke en José van natuurmonumenten laten in hun blogs en vlogs zien wat er allemaal speelt in de bossen en de dierenwereld. Wandelboswachter Ellen neemt je in haar blogs mee op pad in verschillende natuurgebieden. Lees snel verder!

Wandelboswachter Ellen zal je alles over de natuur vertellen

De ontdekking van het Kelmonderbos

Wandelboswachter Ellen maakte een herfstwandeling door het Kelmonderbos. Ze ontdekte het gehucht Geverik, wandelde langs de Keutelbeek en genoot van het uitzicht op kastelen. Lees je mee? 

Vijf sterren cultuurhistorie in de Schinveldse Bossen

Wandelboswachter Ellen ging met haar dochter op pad in het vijf sterren landschap van de Schinveldse Bossen. Van de Roode Beek en Nonke Buusjke, tot aan oude groeves en Schotse Hooglanders. Lees het in haar blog! 

Over de paarse Brunssummerheide

In augustus en september staat de Brunssummerheide in bloei. Wandelboswachter Ellen neemt je mee naar alle hotspots op de heide: over de Roode Beek, langs de Koffiepoel en naar het hoogste punt! Lees je mee?  

Boomkikkers in De Doort

Wandelboswachter Ellen gaat wandelen in natuurgebied De Doort. Het coulisselandschap biedt hier veel afwisseling tussen bloemrijk grasland, oude bosjes en plassen met bruggetjes. Ook spot ze de bijzondere groene boomkikkers. 

Slingerende Geleenbeek & glooiende heuvels

Wandelboswachter Ellen ontdekt wat regio Parkstad te bieden heeft: langs de slingerende Geleenbeek wordt Schinnen omzoomd door glooiende heuvels, spot je vlinders op het vlonderpad en en ontdek je de Mulderplas. 

Riviernatuur bij Meers

Wandelboswachter Ellen gaat wandelen in Rivierpark Maasvallei, waar de Maas de grens vormt tussen Nederland en België. Hier vind je 2000 jaar oude bomen, maar ook nieuwe natuur die wordt begraasd met konikpaarden en gallowayrunderen. 

Duik de natuur in met Anke

Ga je mee met José?