Een koolmeesje op een tak eet een insect

Blogs over de Zuid-Limburgse flora en fauna

Op pad met de boswachter

Wie kan er nu beter vertellen over de dieren en planten die je in Zuid-Limburg vindt dan een echte boswachter? Boswachters Anke en José van natuurmonumenten laten in hun blogs en vlogs zien wat er allemaal speelt in de bossen en de dierenwereld. Wandelboswachter Ellen neemt je in haar blogs mee op pad in verschillende natuurgebieden. Lees snel verder!

Wandelboswachter Ellen zal je alles over de natuur vertellen

Brunssummerheide In Bloei (3)

Over de paarse Brunssummerheide

In augustus en september staat de Brunssummerheide in bloei. Wandelboswachter Ellen neemt je mee naar alle hotspots op de heide: over de Roode Beek, langs de Koffiepoel en naar het hoogste punt! Lees je mee?  

Close-up foto van een groene boomkikker die op een blad ligt

Boomkikkers in De Doort

Wandelboswachter Ellen gaat wandelen in natuurgebied De Doort. Het coulisselandschap biedt hier veel afwisseling tussen bloemrijk grasland, oude bosjes en plassen met bruggetjes. Ook spot ze de bijzondere groene boomkikkers. 

20230311 140527

Slingerende Geleenbeek & glooiende heuvels

Wandelboswachter Ellen ontdekt wat regio Parkstad te bieden heeft: langs de slingerende Geleenbeek wordt Schinnen omzoomd door glooiende heuvels, spot je vlinders op het vlonderpad en en ontdek je de Mulderplas. 

Koninkspaarden Meers Wandelboswachter Ellen

Riviernatuur bij Meers

Wandelboswachter Ellen gaat wandelen in Rivierpark Maasvallei, waar de Maas de grens vormt tussen Nederland en België. Hier vind je 2000 jaar oude bomen, maar ook nieuwe natuur die wordt begraasd met konikpaarden en gallowayrunderen. 

20221220 142210

Tussen hulst en haagbeuk in het Vijlenerbos

Wandelboswachter Ellen gaat een rondje wandelen in het Vijlenerbos en vertelt je alle ins en outs over de bijzondere bomen die hier staan: in de sparrenlaan, bomen die elkaar omhelzen en sporen van reeën op de bomen. 

Rivier de Geul in natuurgebied Ingendael in de herfst

Rondje Ingendael

Wandelboswachter Ellen gaat op pad in natuurgebied Ingendael nabij Valkenburg. Ze komt hier bijzondere planten tegen (zelfs uit de Himalaya!), loopt langs de Geul en vindt ook sporen van dieren. Benieuwd naar haar ontdekkingen? Lees verder! 

Duik de natuur in met Anke

Ga je mee met José?