Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Limburg lonkt

Lees over Naomi's reis door Zuid-Limburg!
Limburg lonkte naar Naomi
Limburg lonkte naar Naomi ze ging 3 maanden op reis door Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg ging ik op zoek naar inspiratie, vrijheid en nieuwe ervaringen. En die heb ik gevonden! Ik maakte talloze foto's, verhalen en filmpjes. Kijk je mee?

Lees meer >

Vlogs & blogs van Naomi

Limburg blijft lonken!

17 november 2017
Dat was ‘m dan. Alle blogs over mijn Limburg lonkt avontuur staan online. Daarmee is, bijna twee weken na de officiële sluiting, de campagne nu definitief tot een einde gekomen.
Lees meer

Zonneberg: Een paradijs op een heuvel

16 november 2017
Naomi ziet een grote carréhoeve, paardenstallen en paarden grazen in de wei als ze het terrein van de Zonneberg komt oprijden.
Lees meer

In de watten gelegd bij Kasteel Vaalsbroek

16 november 2017
Naomi verbleef een aantal nachten in het Bilderberg Kasteel Vaalsbroek en werd daar even goed in de watten gelegd!
Lees meer

Een ode aan de Vrouw

14 november 2017
Naomi bezocht het Museum van de Vrouw in Echt. Een enorme privéverzameling aan spullen uit de laatste anderhalve eeuw.
Lees meer

Vaders verjaardag vieren in VIlla Viva

13 november 2017
Naomi en haar familie verbleven een weekend in Villa Viva in Wahlwiller, bezochten de Grotten Noord in Maastricht en het Beleefweekend in Vaals.
Lees meer

Minnelijk Midweekend Maastricht

12 november 2017
Naomi's geluksreis door Zuid-Limburg begon fabuleus bij het Kruisherenhotel Maastricht in het centrum van Maastricht inclusief de midweekend pas met leuke aanbiedingen en activiteiten.
Lees meer

ME-time! Wellnessen in Zuid-Limburg

11 november 2017
Tijdens Naomi's Zuid-Limburg reis kon ze af en en toe ontspannen in de thermale baden van Thermae 2000, kreeg een massage bij Cée en een beautybehandeling bij Kasteel Vaalsbroek.
Lees meer

Slow Living bij Gillishof

11 november 2017
Bij Gillishof Slowlife Holiday apartments in Bocholtz staat slow living centraal, je kunt er weer even terug naar de oorsprong. Een gelukkiger leven: wat kan daaraan bijdragen?
Lees meer

Vriendinnenweekend in Van Der Valk Heerlen

10 november 2017
Naomi's vriendinnen Kasia en Irene kwamen over naar Zuid-Limburg! We verbleven in het Van der Valk hotel in Heerlen aan de rand van Heerlen en in een ideaal wandelgebied.
Lees meer

Historie in Zuid-Limburg: De Romeinse tijd

9 november 2017
Dat Zuid-Limburg vier eeuwen lang deel uitmaakte van het Romeinse Rijk wist Naomi niet en dat in ons eigen land ook overblijfselen uit die tijd kon vinden, ook niet.
Lees meer

Zuid-Limburg: Een on-Nederlands stukje Nederland

9 november 2017
Al jaren zei Naomi's vader naar Zuid-Limburg op vakantie te willen. Waarom had ze hem nooit gevraagd. Nu ze er zelf tien weken heeft mogen vertoeven, begrijpt ze waarom hij dat wilt.
Lees meer

Luik Lonkt

8 november 2017
‘Zuid-Limburg is de poort naar Europa’, hoorde Naomi laatst iemand zeggen. Zelf maakte ze samen met Brecht en Birthe van Wandering the World een boottrip vanaf Maastricht naar het Belgische Luik. Een hele beleving!
Lees meer

Slapen in stilte bij Villa Witte Lelie

7 november 2017
Een plek waar je niets hoeft en kunt genieten van de schoonheid van de eenvoud; je hebt niet veel meer nodig. Wil je toch de (EU-)regio verkennen, dan is Villa Witte Lelie perfect!
Lees meer

Druiven plukken op Wijngaard St. Martinus

6 november 2017
Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee...
Lees meer

Knuffelen met Koeien en Kalfjes

5 november 2017
Al weken keek ik ernaar uit: de dag dat ik mocht gaan knuffelen met koeien op Loei goed Zuid-Limburg (Waalheimer Farm). Het leek me echt een bijzondere activiteit.
Lees meer

Energetische behandelingen bij Leonardus

1 november 2017
"Door het oplossen van energieblokkades kunnen mensen het geluk in hun leven weer vinden of hun problemen oplossen". Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt.
Lees meer

Verken veelzijdig Valkenburg

27 oktober 2017
Deze toeristenstad associeer je misschien vooral met de terrassen en de toeristische winkeltjes, maar Valkenburg heeft nog veel meer te bieden. Ik heb veel goede herinneringen aan deze stad.
Lees meer

Op kruidenwandeling met herborist Anne

26 oktober 2017
Naomi gaat op kruidenwandeling, op zoek naar kruiden in het wild. Samen met herborist Anne maakte zij deze wandelingen om kennis over kruiden, bloemen en planten te verspreiden.
Lees meer

Tot rust komen bij De-Cour nabij Maastricht

25 oktober 2017
Een fijne plek om te verblijven. ‘Als in de lente alles in bloei staat, waan je je net in Frankrijk’. De vakantiewoningen bevinden zich in een monumentale Limburgse carréhoeve.
Lees meer

Vlaai bakken bij de Bisschopsmolen

23 oktober 2017
Naomi gaat zelf vlaai bakken bij Bakkerij de Bisschopsmolen in Maastricht. Tijdens deze workshop gaat ze aan de slag en leert ze alle fijne kneepjes van het vak.
Lees meer

Romantische getaway voor twee

22 oktober 2017
Naomi verbleef samen met haar vriend bij hotel Winselerhof. Dit karakteristieke hotel is onderdeel van de Oostwegel Collection; een groep bijzondere hotels in Zuid-Limburg.
Lees meer

Koken met Rob van Dalauro

18 oktober 2017
"Genietgarantie." Dat beloven eigenaren Rob en Laura in hun Dalauro bed and breakfast: en dat heeft Naomi zelf mogen ondervinden."
Lees meer

Aarden in het BloteVoetenPark

15 oktober 2017
"Ik ben een denken en zit te veel in mijn hoofd. Daarom leek het mij een goed idee eens even goed te gronden in het BloteVoetenPark in Brunssum. Letterlijk en figuurlijk."
Lees meer

Grandioos genieten in Abdij Rolduc

13 oktober 2017
‘Wauw’, zei ik hardop in de auto toen ik ’s avonds de oprijlaan van Abdij Rolduc opreed en het verlichte kloostergebouw voor me zag. Naomi kon niet geloven dat ze daar ging slapen.
Lees meer

Het Geluk van Limburg

12 oktober 2017
"Wat is het geluk van Limburg?" Naomi zocht het ui tijdens de theatervoorstelling Het geluk van Limburg in Parkstad Limburg Theater.
Lees meer

Inspirerend: Street Art tour door Heerlen

7 oktober 2017
"Vorige week heb ik een van de meest verrassende en inspirerende stadswandelingen ooit gedaan: de Street Art tour door Heerlen." Lees haar ervaring!
Lees meer

Grenzen verleggen in een klimpark

6 oktober 2017
‘Outside your comfort zone is where the magic happens.’ Met deze gedachte ging ik de uitdaging aan: klimmen in Park het Plateau. Doodeng vond ik het af en toe!
Lees meer

Dineren tussen de koeien

4 oktober 2017
"Dineren tussen de koeien. Ik had nooit gedacht dit ooit te kunnen zeggen." Naomi werd uitgenodigd door het Land van Kalk en genoot van een heerlijk -vegetarisch- diner.
Lees meer

Hallo Hasselt!

29 september 2017
"Wij westerlingen denken stiekem dat inwoners van buiten de Randstad wereldvreemd zijn, maar die stelling gaat totaal niet op voor Zuid-Limburg!" Naomi bezocht het charmante Hasselt.
Lees meer

Historie in Zuid-Limburg: WOII

23 september 2017
Zuid-Limburg was de eerste regio die bevrijd werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, Naomi plande daarom een herdenkingsbezoek.
Lees meer

Mijn eigen biertje brouwen bij Gulpener

22 september 2017
Hij gaat er komen: het Limburg lonkt biertje! Naomi was afgelopen week in het brouwlokaal van Gulpener om haar eigen (pompoen)biertje te brouwen.
Lees meer

Struinen door sfeervol Sittard

21 september 2017
Struinen. Een van Naomi's favoriete bezigheden als ze op vakantie is. Deze week deed ze dat in Sittard, en het vakantiegevoel bekroop haar. Sittard heeft haar enorm weten te verrassen!
Lees meer

Vrijheid pluk je: hop oogsten met Gulpener

15 september
"Vrij om onze eigen koers te varen en te doen wat goed voelt. Reden voor een gezellig evenement met hapjes, drankjes, muziek en andere activiteiten: De Gulpener Hopoogst".
Lees meer

Magnifiek: Maison Village

14 september 2017
Dit hotel is pas sinds mei open en heeft daarvoor 15 jaar leeg gestaan. Eigenaresse Gonneke vertelt mij dat het pand, een voormalig Stadhuis, toen een doorn in het oog van het dorp was.
Lees meer

Glamping op Gulperberg

11 september 2017
Naomi verbleef afgelopen week op panorama camping Gulperberg, en voor haar was dat, als niet-kampeerder, de ideale manier om aan de kampeerervaring te proeven.
Lees meer

Goed leven is goed eten

8 september 2017
Goed leven is goed eten. Eerlijk eten. Dat is een filosofie die ik hier in Zuid-Limburg constant tegenkom, ook tijdens de opening van La Saison Culinaire
Lees meer

Geluk is een feestje

7 september 2017
Wist jij dat wij in Nederland openluchttheaters hebben? Ik dus niet, tot ik uitgenodigd werd door Openluchttheater Valkenburg, het oudste openluchttheater van Nederland.
Lees meer

Beeldentuin Heerdeberg: een met de natuur

7 september 2017
‘Heb je een rok aan?’ vraagt José van Beeldentuin Heerdeberg als ik mijn bus geparkeerd heb. 'Je gaat namelijk hakken enzo he, dus de splinters vliegen in het rond.’
Lees meer

Limburg lonkt is van start!

31 augustus 2017
Afgelopen zondag is de campagne Limburg Lonkt officieel geopend! Het was een hele bijzondere dag. Hoe gaaf is de Volkswagenbus waar ik de komende 10 weken in ga rijden?!? Bekijk snel de sfeerimpressie in de video!
Lees meer

Ik mag op blogsabbatical!

6 juli 2017
Het is behoorlijk onwerkelijk, maar het gaat écht gebeuren: ik mag op blogsabbatical door Zuid-Limburg en Maastricht! Toen ik deze video ontving, stond ik letterlijk te trillen van geluk...
Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website