Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Amuseroute Stammenderbos

17 december 2019

Winterwandelen voor uitblazers

Voor wie niet zo’n trek heeft in verplichte kerstnummertjes of wie een dagje extra vrij heeft: dit is je winterwandeling! Rondje Stammenderbos is een amuseroute van 6,5 kilometer door Geleen, Schinnen en Sweikhuizen. Met na elke paar kilometer een klein hapje, maar vooral een prachtige, bosrijke omgeving. Nu is het wachten alleen nog maar op de sneeuw!

Bekijk de vlog!

Het Stammenderbos maakt deel uit van het natuurgebied het Geleenbeekdal, dat wordt beschermd door Natuurmonumenten. Aan de voet van het hellingbos stroomt de Geleenbeek, met daar ook de Olie-watermolen bij buurtschap Oude Kerk en de Sint Jansmolen. Nu ben ik sowieso een wandelaarster, dus ik nam mijn vriend Rick mee omdat samen amuses eten nu eenmaal gezelliger is dan alleen.

Maar eerst wat kilometers!
Wij parkeerden gratis bij De Biesenhof in Geleen, een van de drie amuselocaties. Zij hebben overigens een speeltuin, mocht je kroost bij je hebben. Van daaruit liepen we snel al het bos in. Nu in de winter ligt dat er prachtig bij. Wel stevige schoenen aandoen! Kasteel Terborgh (Schinnen) was de volgende locatie. Lekker opgewarmd met een soepje, mmm! Na een paar kilometer vind je in Sweikhuizen Gasterie de Bokkereyer. Al net zo knus en gezellig als Terborgh, met een prachtige muurschildering.

  • De Biesenhof (Geleen)
  • Gasterie de Bokkereyer (Sweikhuizen)
  • Kasteel Terborgh (Schinnen)


Ik ben vegetariër
Dat komt goed uit want bij alle drie de locaties is een vega variant te krijgen. Verwacht echter niet dat je met de drie hapjes een volledige avondmaaltijd hebt, maar als lunch is het goed te doen. Ik raad sowieso aan deze route bij daglicht te lopen, dus begin op tijd (voor 13u) als je niet door het donker wil lopen en rustig aan wil doen met je amuses.

Wat kost dat?
Tientje per persoon dus daar kun je het zelf niet voor doen. Dit is de wandeling met routekaart en drie amuses. De wandeling koop je bij een van de drie amuselocaties of bij een Visit Zuid-Limburg winkel (ze noemen het tegenwoordig Experience). Je loopt ‘m tot en met 29 februari 2020 op dinsdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.
Klik hier voor andere amusewandelingen van Visit Zuid-Limburg en hier voor mijn belevenissen op de wijnroute, die overigens ook echt een aanrader is.

Let op! niet te lopen van 23 t/m 26 december en 1 januari 2020. 
Liefs, Jenneke

Bekijk meer...

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website