Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Op pad met Jenneke

een vlogcamera, wat humor en liefde voor Zuid-Limburg

Duw een tekstschrijfster een camera in haar handen en deze filmpjes zijn het resultaat. Soms een tikkie brutaal, vaak behoorlijk klunzig, maar vooral altijd gepassioneerd als het gaat om in woord en beeld vastleggen van de tofste plekjes van Zuid-Limburg. 

Vlogs en blogs van Jenneke

Fluweelengrot & Franse Revolutie

23 juni 2020
In deze vlog gaat Jenneke op onderzoek in de Fluweelengrot in Valkenburg. Ze ontdekt hoe de Franse Revolutie zorgde voor dit prachtige erfgoed. Kijk je mee?
Lees meer

Op pad op de Brunssumerheide

16 juni 2020
In het hart van de veelzijdige Brunssummerheide stroomt de Roode Beek. Jenneke ging op ontdekking!
Bekijk vlog

Op pad door Schin op Geul

2 juni 2020
Zoek de rust op en volg de voortkabbelende Kleine Geul, die je naar Schin op Geul brengt, waar de zijrivier van de Geul midden door het dorp stroomt.
Bekijk vlog

Op pad door Eijsden - Margraten

27 maart 2020
De mooiste bloesems bloeien in fruitbomen, in het bijzonder in de hoogstambomen die komende periode volle bloei staan in de omgeving van Mesch. Ga je mee?
Bekijk vlog

Op pad door Gulpen - Wittem

12 maart 2020
Deze wandelroute G13 (7,2 km) van gemiddelde moeilijkheidsgraad voert je rondom Euverem en Pesaken, langs een deel van de Gulp, een snelstromende zijbeek van de Geul.
Bekijk vlog

Op pad door Simpelveld

18 februari 2020
Deze wandelroute rondom Simpelveld is zo'n 6,5 kilometer lang en laat je genieten van Stoomstadje Simpelveld. Hier loopt de enige heuvelachtige spoorweg die Nederland rijk is. Jenneke ging voor ons op pad!
Bekijk vlog

Op pad door Nuth - Zevenmijllaarzenroute

17 januari 2020
Jenneke volgt de blauwe paaltjes van de Zevenmijllaarzenroute in Nuth, langs mooie natuur en kastelen!
Bekijk vlog

Op pad door Valkenburg - Gerendal

20 december 2019
Va18 is een wandelroute door Valkenburg, waarin je het mooie natuurgebied het Gerendal ontdekt. Hoewel het weer niet helemaal meezat, ging Jenneke hem toch ontdekken! Kijk je mee?
Bekijk vlog

Amuseroute Stammenderbos

17 december 2019
Voor wie niet zo’n trek heeft in verplichte kerstnummertjes of wie een dagje extra vrij heeft: dit is je winterwandeling!
Lees meer

Museum Romeinse Katakomben

28 november 2019
Jenneke streek neer in Valkenburg om de crypten van vervlogen Romeinse tijden vast te leggen bij Museum de Romeinse Katakomben.
Lees meer

Op pad door Voerendaal

15 november 2019
Tijdens de Kunradersteenroute maakt Jenneke kennis met het bijzondere landschap rondom Voerendaal. Loop mee en ontdek een bijzonder fenomeen: kalkgesteente.
Bekijk vlog

Wijnliefhebbers hebben nu eigen wandelroute!

31 oktober 2019
Een wandelroute langs vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten. Bewegwijzerd én met leuke wijn-weetjes. Ik liep zelfs een wijnboer tegen het lijf...
Lees meer

Een moord oplossen in Valkenburg

15 oktober 2019
Vier verdachten, een heleboel aanwijzingen en een route.’ Met deze gegevens worden we op pad gestuurd als rechercheurs.
Lees meer

Op pad door Gulpen - Wittem

12 oktober 2019
Het dorpje Eys ligt prachtig ingebed in de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Op pad door de schitterende natuur met dalen en kabbelende beekjes.
Bekijk vlog

Op pad door historisch Stein - Elsloo

20 september 2019
Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, zie je aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. Wandel je mee?
Bekijk vlog

NIEUW: de Shimano Experience

13 september 2019
Volgens Jenneke is het pas geopende Shimano Experience Center in Valkenburg een echt speelparadijs, waar iedereen zijn innerlijk kin lekker liet spelen!
Lees meer

HopOnHopOff van Vaals naar Aken

23 augustus
Jenneke nam haar moeder mee op pad voor een gezellige moeder-dochterdag shoppen én cultuur snuiven in Aken! Maar eerst een bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals.
Lees meer

Op pad in de Grensregio

16 augustus 2019
Een bezoekje aan het uiterste zuiden van Zuid-Limburg, helemaal tegen de Belgische grens aan, is de afstand meer dan waard. Wandel je mee vanuit Mesch?
Bekijk vlog

Jenneke bezoekt ASP Adventure

26 juli 2019
‘Ondergrondse belevingen’, staat er op de website van ASP Adventure. Nou, een beleving was het zeker. Op een mountainbike door de donkere Sibbergroeve crossen!
Lees meer

Op pad langs geologische schatten in het Geuldal

19 juli 2019
De heuvels van Zuid-Limburg bieden interessantste bezienswaardigheden op je wandelroute. Het landschap langs deze route is wel driehonderd miljoen jaar oud!
Bekijk vlog

Jenneke bezoekt Klimpark Snowworld

28 juni 2019
Op 8 meter hoogte ging Jenneke op avontuur door het Klimpark van SnowWorld met één hand. In de andere hand had ze namelijk haar vlog camera. Ga je mee?
Lees meer

Op pad door Moresnet

21 juni 2019
Deze grensoverschrijdende wandelroute is een echte uitdaging, zelfs voor de ervaren wandelaar. Regelmatig trotseer je een flinke klim, maar daar krijg je wel prachtige uitzichten voor terug.
Bekijk vlog

Op pad door Reijmerstok

17 mei 2019
Ontdek met Jenneke de rust tussen de glooiende heuvels, de kronkelende Gulp en de idyllische Zuid-Limburgse taferelen. Bekijk de vlog!
Bekijk vlog

Op pad met Jenneke door Heerlen

17 mei 2019
Jenneke ontdekt haar thuisstad Heerlen. Van SCHUNCK tot aan het Aambos en van de murals tot aan het Maankwartier. Bekijk de vlog en bekijk Heerlen eens door andere ogen.
Lees meer

Jenneke op pad met Frans Croonenberg

8 mei 2019
Deze week gaat Jenneke op pad met Frans Croonenberg, een van de bekendste zangers van de Limburgse muziek. Samen bezochten ze Frans zijn favoriete plekjes in Zuid-Limburg.
Lees meer

Op pad door Slenaken

23 april 2019
Het wandelgebied rondom Slenaken is zeker het bezoeken waard. Ga je mee op pad met Jenneke?
Bekijk vlog

Op pad door Valkenburg

16 april 2019
De Hoogtewandeling is een uitgebreide, pittige wandelroute van 15 KM die je alle highlights van Valkenburg laat zien. Jenneke is enthousiast!Zelf ontdekken?
Bekijk vlog

Jenneke op pad met Camille Oostwegel

10 april 2019
Ze stelde hem de vraag: 'Wat is jouw favoriete plekje in Zuid-Limburg?' Alvast een tipje van de sluier: 'zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen.'
Lees meer

Jenneke op pad met Anya Niewierra

19 maart 2019
Jenneke gaat op pad met Bekende Limburgers. Deze week bezoekt ze het favoriete plekje van VVV Zuid-Limburg directeur én schrijfster Anya Niewierra
Lees meer

Op pad door Grevenbicht en Obbicht

14 maart 2019
Trek je wandelschoenen aan en ga op pad met Jenneke door de wondermooie omgeving van Grevenbicht in Obbicht.
Bekijk vlog

Op pad door Mechelen

15 februari 2019
Deze wandelroute voert je door het prachtige gebied van Epen tot Mechelen, een paradijs voor iedere wandelaar in Nederland. Ga je mee op pad met Jenneke?
Bekijk vlog

Op pad op de Brunssummerheide

18 januari 2019
De Brunssummerheide is misschien wel het meest gevarieerde natuurgebied in Zuid-Limburg. Ga je mee op pad met Jenneke?
Bekijk vlog

Heerlen overtreft alle verwachtingen met WinterTijd

20 december 2018
Massaal trekken mensen van heinde en verre naar Heerlen, want daar is dit jaar flink uitgepakt voor het neerzetten van de perfecte kerstsfeer. WinterTijd, zo heet het festijn.
Lees meer

Op pad door Buitengoed Geul & Maas

29 november 2018
Tussen Valkenburg, Meerssen en Maastricht ligt de schitterende regio Buitengoed Geul & Maas. Ga je mee op pad met Jenneke?
Bekijk vlog

Bijzondere ontmoetingen op Abdij Lilbosch

17 november 2018
Elke dag om vier uur uit bed, bidden, zingen, sober en vooral in stilte leven. Het monnikenbestaan is niet voor iedereen weggelegd. Jenneke nam een kijkje!
Lees meer

2018: een excellent wijnjaar!

18 oktober 2018
Voor prachtige vergezichten hoef je niet naar Frankrijk, en voor goede wijn evenmin. Onze Limburgse wijnen worden steeds populairder en de kwaliteit steeds beter!
Lees meer

Op pad door Eijsden-Margraten

18 oktober 2018
De wandelroute C1 Eijsden-Margraten neemt je mee naar de glooiende heuvels bij Cadier en Keer en laat je genieten van een magnifiek uitzicht. Loop je mee?
Bekijk vlog

Op pad door Gronsveld

30 september 2018
Sinds 1800 is deze traditionele route in trek. Jenneke trekt de wandelschoenen aan en volgt deze historische route
Bekijk vlog

De waarde van onze Limburgse streekproducten

23 september 2018
Jenneke bezoekt meerdere streekproductmakers in het Zuid Limburgse Heuvelland. Want streekproducten worden steeds populairder en niet zonder reden.
Lees meer

Op pad door Echt-Susteren

16 september 2018
Drie landen in één wandeling: dat kan! Jenneke loopt vanuit station Susteren naar Duitsland en naar de Belgische grens.
Bekijk vlog

Kom tot rust in Klooster Wittem

2 september 2018
Jenneke ging naar de pleisterplaats voor de ziel, dit is de ondertitel van Klooster Wittem. Het is een heerlijke plek om te bezoeken, en dat doen inwoners en toeristen dan ook op grote schaal.
Lees meer

Op pad door Nuth

19 augustus 2018
De Gröbberoute NU3 in Nuth is een echte aanrader, aldus Jenneke. Ze neemt je mee op pad op deze route, kijk je mee?
Bekijk vlog

Op pad door Stein

5 augustus 2018
Jenneke ontdekt hoe spiritueel Stein is via de wandelroute 'Spirituele Route ST05'. En dat je er stil kunt genieten!
Bekijk vlog

Een middagje Short Golfen met vrienden

22 juli 2018
Jenneke had nog nooit van Short Golf gehoord. Een type golf tussen minigolf en professioneel golfen in, voor iedereen toegankelijk. Zij testte het uit bij Het Rijk van Margraten.
Lees meer

Indoor-fun voor volwassen kinderen

1 juli 2018
Het kind in Jenneke springt hard op een neer wanneer zij een bezoek brengt aan de Powerarea Kerkrade
Lees meer

De bijzonderste plekjes van Sittard

3 juni 2018
In het kader van ‘2018 – Jaar van het Cultureel Erfgoed’ ging Jenneke op stap in Sittard (en Geleen) met Peer Boselie.
Lees meer

Hallo lente! Zuid-Limburg in de bloei

17 april 2018
Overal waar je kijkt, zwaaien prachtige bloesems naar je terug. Vandaag zette Jenneke voet in het heuvelland om te genieten van de natuur, de rust en de schoonheid.
Lees meer

Op pad door het Vrouwenbos in Beek

29 april 2018
Jenneke loopt de 'Vrouwenbosroute VR04 Beek' en beleeft het Vrouwenbos. Ontdek deze mooie omgeving in haar vlog.
Bekijk vlog

Op pad door Voerendaal

15 april 2018
Jenneke loopt de route 'Laurentiusplein V7 Voerendaal' (de Laurentiusroute) door Voerendaal. Ontdek de kastelen en plaatsjes langs deze route.
Bekijk vlog

De Panoramaroute door Schinnen

8 april 2018
Jenneke neemt je mee op de Panoramaroute in Schinnen. Bekijk de prachtige omgeving in haar vlog.
Bekijk vlog

Op pad door het Geuldal

1 april 2018
Jenneke neemt je mee op de wandelroute B1 Berg de Dellen & Geul. Deze route voert je door het prachtige gebied van het Geuldal.
Bekijk vlog

Spelen in de Middeleeuwen op Kasteel Hoensbroek

16 maart 2018
Jenneke brengt een bezoek aan het welbekende Kasteel Hoensbroek. In gepaste kledij neemt slotbewaarder Wiel haar mee naar alle geheime en noemenswaardige plekjes in het prachtige kasteel.
Lees meer

Touch of glamour op Woonboulevard Heerlen

4 maart 2018
Jenneke bezoekt Woonboulevard Heerlen en ontdekt dat de Woonboulevard heel veel te bieden heeft!
Lees meer

Op pad door Vaals

22 februari 2018
Jenneke wandelt de besneeuwde Grensroute 6 Vallis G6 vanaf het gezellige centrum in Vaals, richting het Drielandenpunt en verder in het Heuvelland.
Bekijk vlog

Op pad door het Imstenraderbos

23 januari 2018
Jenneke neemt je mee op de route he2 in Heerlen, door twee prachtige Natuurmonumenten-buitengebieden van Heerlen.
Bekijk vlog

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website