12 december 2016

De drie meest verrassende kerstactiviteiten in Zuid-Limburg

Zeker na het opnemen van onze vorige vlog kennen we Kerststad Valkenburg door en door, maar Zuid-Limburg heeft nog veel meer te bieden in de decembermaand. Wij reisden de hele regio door om jullie kennis te laten maken met drie kerstactiviteiten die je misschien – geheel onterecht – nog niet hebt ontdekt. Kom met ons mee naar Kerkrade, Sittard en het Heuvelland voor meer verrassend leuk kerstplezier.

 

Bekijk hier de vlog 'Kerst in Zuid-Limburg'

  1. Kerstwereld Rolduc

De 900-jaar oude abdij in Kerkrade is altijd al een bezoekje waard, maar de laatste drie weekenden voor Kerst mag je de festiviteiten in en rond de oude koorgangen al helemaal niet missen. Centraal staat een stijlvolle kerstmarkt met veel handwerk, kunst en huisgemaakte lekkernijen om mee te nemen of om direct op te snoepen. In de kelder vind je een diorama met zoetsappige kersttaferelen om bij weg te dromen. Voor de kinderen is er een activiteitenkamer waar de engeltjes ook mooi op de kiek worden gezet. Deze kans konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan... Zeker de moeite waard vonden wij de kerstconcerten in de indrukwekkende abdijkerk. In Brasserie De Kanunnik kun je terecht voor een welverdiende pauze met koffie, wat lekkers of wat stevigers. Een groot deel van de opbrengst van Kerstwereld Rolduc gaat geheel volgens de kerstgedachte naar een aantal goede doelen. Daar kun je nog een glaasje glühwein op drinken, proost!

Let op: het weekend van 17 en 18 december is dus jouw laatste kans om Kerstwereld Rolduc te bezoeken! Kijk voor meer informatie op kerstwereldrolduc.nl.

  1. Kribkeswandelingen in het Heuvelland

Voor liefhebbers van kerststalletjes, maar ook voor wandelaars en fans van het Zuid-Limburgs landschap zijn de kribkeswandelingen een perfecte decemberactiviteit. Er zijn talloze kerststalletjes verstopt in het Heuvelland en in de Belgische Voerstreek. Je ontdekt ze door het volgen van de verschillende kribkesroutes. Wij trokken speciaal voor de gelegenheid onze wandelschoenen aan en lieten het kerstverhaal op de verschillende locaties op ons inwerken, zo nu en dan onder het genot van een dampende kop thee. Elk kribke heeft haar eigen verhaal, waar de beheerders van de kribkes je graag meer over willen vertellen. Wij genoten onder andere van het sublieme uitzicht bij de Rozenhof in Epen, hadden een eindje verderop ouderwets plezier bij camping Oosterberg (waar het kribke is vergezeld door boerderijdieren!) en genoten van een warm welkom en welkome warmte bij Hotel De Oude Brouwerij in Mechelen.

Ook nieuwsgierig geworden naar de kribkes? Kijk voor alle informatie op kribkes.nl.

  1. Amusetocht in Sittard

De cafés en restaurants in Sittard staan bekend om hun goede sfeer en gastvrijheid, maar in december gaat er nog een schepje bovenop. Wil je die typisch Sittardse gastvrijheid proeven in ultieme kerstsfeer, dan is de amusetocht echt iets voor jou. En als echte lekkerbekken dus ook helemaal iets voor ons. Bij de Amusetocht kies je uit twee verschillende routes, waar je bij verschillende cafés en restaurants een heerlijk hapje krijgt aangeboden. Route A laat je de pareltjes van de binnenstad ontdekken, terwijl Route B je laat proeven van landelijk Sittard rondom het centrum. Wij gingen voor jullie beide routes uitproberen en kregen op speciaal verzoek zelfs vegetarische hapjes aangeboden (over gastvrijheid gesproken!). Tot en met 8 januari verwelkomen de Sittardse gastheren en –vrouwen je met liefde om ook jou te laten proeven van hun amusekunsten.

Kaartjes voor de Amusetocht in Sittard krijg je bij de Visit Zuid-Limburg Shops, bij Kloosterhotel MERICI of online via Tickli

Natuurlijk hebben we ook deze kerstavonturen op beeld vastgelegd, neem je een kijkje? We wensen jullie veel plezier en een geweldige Kerst toe!

Liefs, Jenneke & Leonie

Tickets voor de leukste Kerst belevingen

Bestel online, snel, veilig en gemakkelijk uw tickets voor meerdere Kerst activiteiten, zoals kerst concerten, kerstmarkten en meer.

Bestel tickets via Tickli

Bekijk andere blogs en vlogs

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website