Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Bas Hoogland

Het roer om.... in Zuid-Limburg

Na bijna 19 jaar Commercieel Directeur te zijn geweest van Landal GreenParks, was het mooi geweest en tijd voor een rustiger tempo. M'n mooie baan opgezegd, de Volvo ingeleverd, de maatpakken in de kast en nieuwe laarzen gekocht. Van 12.500 huisjes terug naar èèn! Samen met Jeannette en onze mislukte blinden geleidenhond Boy, ben ik begonnen aan een nieuw avontuur in het geweldig mooie Zuid Limburg en woonachtig in een uniek vakwerkhuis: "De Heerlijkheid Vijlen" Daar ben ik gastheer, tuinman, hoofd valet parking, houthakker & baby oppasser. Als er tijd over is adviseer ik bedrijven of ben spreker over Klantvriendelijkheid & Hostmanship want 'aardig zijn kost niks' is m'n motto. Lees hoe het mij vergaat in m'n twee-wekelijkse blog.

Blogs van Bas in 2020

Hallo….? Is daar iemand?

29 maart 2020
Ja verder gaat alles goed hier hoor. Het is hier wel een beetje stil, erg stil zelfs. Je leest het in de blog van Bas.
Lees meer

5 jaar in Vijlen, genieten op Curaçao en…

6 januari 2020
Bas kijkt terug op de afgelopen 5 jaar en de feestdagen van 2019.
Lees meer

Blogs van Bas in 2019

Of ik verhuisd was, het was zo stil... nee hoor, beetje druk met ....eh....

10 november 2019
Bas vertelt over zijn vakantie naar Mallorca, een pasgeboren kalf, en een verbouwing... Een drukke en interessante tijd!
Lees meer

Zomer in 'Viele'

8 september 2019
Zomer in ‘Viele’, unieke wijn voor goede doel en in gedachten bij oud Landal-collega’s. Na de zomer verbaast Bas zich over alles wat hij meemaakt en vooral over hoe snel de tijd gaat.
Lees meer

Even 5 minuten naar de bergen van Zuid-Limburg....

14 juli 2019
Zomer in Vijlen, een bezoek aan de Ardennen & culinaire uitstapjes met buurman Stan. Je leest dat en veel meer in de blog van Bas!
Lees meer

'Zomer in Zuid-Limburg'

28 april 2019
Je kunt het je bijna niet voorstellen maar vorige week en de dagen ervoor waren toch helemaal geweldig? De bloesem knalde uit de knop en je hoorde de heg en vooral het gras groeien!
Lees meer

Boy’s Birthday, koeien op het terras en lekker effe foto’s kijken…

10 juni 2019
Van traditioneel Koningschieten tot “alles wat leuk is, kost geen moeite". Je leest het allemaal in de nieuwe blog van Bas.
Lees meer

“Was sagen Sie?” “Holtz!”

25 februari 2019
Naast het omzagen van de twee flinke bomen achter het grote huis, was er natuurlijk ook nog voldoende tijd om gasten te ontvangen en te genieten van het eerste lentegevoel.
Lees meer

Culinaire verrassingen en bijzondere ontdekkingen

13 januari 2019
Dineren in de grotten, bierpul uit 1650 en dassenburcht in de voortuin…
Lees meer

Blogs van Bas in 2018

Zoon Jip geslaagd en foto's van 2018

16 december 2018
In zijn laatste blog van dit jaar vertelt Bas onder andere over zoon Jip die geslaagd is en ziet hij een mysterieus gezicht bij de open haard.
Lees meer

“En….druk zeker……?"

28-10-2018
Wandelaars, vrienden die komen aanwaaien of gasten die bij Bas verblijven vragen hem geregeld “of hij het druk heeft”. In deze blog vertelt hij over zijn definitie van ‘druk zijn!
Lees meer

Beroering in Bergdorpje & genieten van de ‘na-zomer’

8 oktober 2018
OktoberFest in het hoogstgelegen en meest beroemde boscafé van Nederland, druivenoogst bij de buren en zonnige herfsttaferelen.
Lees meer

“Beste Wijngaard Nederland & België “, NL wijn is serieus ‘hot’

16 september 2018
Bas is een grote fan geworden van Nederlandse wijn. Hij kan genieten van het feit dat zo velen zich inzetten voor een product dat, tot voor een paar jaren, een ‘underdog’ positie had.
Lees meer

Wijnreis om de hoek, familie-feestje in Valencia en...

28 augustus 2018
Op wijnreis door Zuid-Limburg, familie-feestje in Valencia en zoon Hidde ontsnapt aan autobrand... Bas vertelt er alles over in zijn blog.
Lees meer

Zomerreces in bergdorpje Vijlen, of beter: Saint Viele

29 juli 2018
Zomerreces in Saint Viele, een grappa proeverij, op bezoek bij Eva Jinek en een tripje naar Schotland... Lees het allemaal in zijn blog.
Lees meer

In memoriam..., waar zon & regen is, zijn kersen

3 juni 2018
In memoriam..., waar zon & regen is, zijn kersen (kom allemaal plukken en proeven) en hiep hiep; Boy is vandaag jarig!
Lees meer

Meer hoogte, meer diepte, meer rust en meer leven…

13 mei 2018
Afgelopen week kwam er een mooi magazine uit van het VVV Zuid-Limburg. Mooie foto’s, leuke reportages en allemaal goed verzorgd. Hier zit liefde in, dat kun je zien!
Lees meer

De mooiste week van het jaar…

23 april 2018
Inderdaad, ben geregeld lyrisch over de omgeving hier voor het huis en in dit prachtige Heuvelland maar afgelopen week was toch wel het jaarlijkse hoogtepunt!
Lees meer

Zonnepanelen plekken zoeken, 'Boy of fame' en meer...

1 april 2018
Geen idee hoe het jullie vergaat, maar ik had/heb nog geen lente gevoel. Ja, vorige week zondag en maandag. Dat waren 2 super dagen met een gevoels temperatuur van rond de 20 graden...
Lees meer

Eindelijk…'Spring is in the air'

11 maart 2018
Terwijl ik aan deze blog begin, is het buiten echt lente aan het worden. De thermometer geeft dik 15 graden aan, gelukkig lente staat voor de deur!
Lees meer

Het is heel zonnig, erg koud, enorm stil maar ook...

25 februari 2018
Bas heeft al een lentegevoel, is aan de slag in zijn vakwerkhuis en gaat erop uit in de regio.
Lees meer

Blogs van Bas in 2017

Familieweekend, hoe smaakt ‘Gulle Tinus’ én Vijlen is uniek…

20 december 2017
Bas heeft een familieweekend in eigen vakwerkhuis, hij verteld welke ervaringen hij recentelijk allemaal heeft meegemaakt. Dat gaat erg goed onder het genot van een Gulle Tinus.
Lees meer

De eerste sneeuw, in gesprek met Jort Kelder en zie ginds komt...

26 november 2017
Bas vertelt over de eerste sneeuw in Vijlen, verschillende bezoeklocaties van Friesland tot België en de Kerststad Valkenburg en een nieuwtje over DÉ rode wijn.
Lees meer

De rode wijn is op, de wei is leeg, de zon is weg en toch...

12 november 2017
Bas kan zich amper voorstellen dat november nu écht begonnen is, omdat hier in het Zuid-Limburg nog zoveel blad aan de bomen zit. Ook heeft een nieuwe primeur...
Lees meer

In de Telegraaf, Jinek belt (af), en op Radio 1

30 augustus
"Van 13.000 huisjes terug naar 2", Bas Hoogland heeft een tijdje geleden het roer om gegooid en stond daarvoor afgelopen week in de Telegraaf, was te horen op Radio 1, werd (af)gebeld door Jinek en schrijft er nog een blog over.
Lees meer

Ballonvaarders, Belgische broers én gasten weg met Morris!

31 juli 2017
Bas vertelt over zijn zomer in Zuid-Limburg. Onverwacht bezoek, de rust die de regio uitstraalt en het heerlijke zomerweer de afgelopen weken. Lees het in zijn blog!
Lees meer

Koe “spoorloos”, ree blijkt hert of toch niet en...

3 juli 2017
Bas heeft de afgelopen dagen een aantal oud-collega's, vrienden én een koe over de vloer gehad, heeft meegedaan aan zijn eerste protest en veel meer. Lees het in zijn blog.
Lees meer

De zomer, openluchttheater & fotopost uit Aken…

22 juni 2017
Bas vertelt over zijn zomer in Saint Viele, bezoekt een concert van Trijntje Oosterhuis in het Openluchttheater Valken, en wat voor een post is dat uit Aken? Lees het in de blog!
Lees meer

Zomer in ‘Saint Viele’, Boy’s Birthday en meer!

6 juni 2017
Bas is er afgelopen dagen heerlijk op uit gegaan in hun Morris Minor. Zomer in ‘Saint Viele’, Boy’s Birthday, schutterij spektakel, Dutch Hotel Award, en veel meer!
Lees meer

Sanne, bezoek uit Blerick en ‘hoog Sammy, kijk omhoog Sammy…’

15 mei 2017
Bas krijgt speciaal bezoek uit Blerick en verwelkomt Sanne Hans in het Hans & Grietje huisje. Lees het in zijn blog!
Lees meer

Metaaldetectoren, klantvriendelijkheid en 365 eieren!

3 april 2017
Wil je weten wie de 'Klantvriendelijkste medewerker van 2017' is en hoe Bas maar liefst 365 eieren kwijt is geraakt?! Lees het in zijn blog.
Lees meer

In de clinch met Emile Ratelband, 'Vijlen aan zee' en meer..

18 april 2017
Van de stranddagen in Wijk aan Zee tot zijn deelname aan het TV programma 'Avondgasten'. Bas heeft een drukke week achter de rug. Lees het in zijn blog.
Lees meer

Zuid-Limburg door de week, De Butler Academy en veel meer...

2 april 2017
“Door de week op de fiets, dan zie je nog ’s iets”... Een quote voor de wielerfanaten. Lees het in zijn blog en bekijk zijn prachtige plaatjes.
Lees meer

Wijn in Vijlen, snoeien en moet Boy een bril?

20 maart
Weer wijn in Bergdorpje Vijlen, snoeien doet bloeien en... moet Boy een bril? Lees het is zijn blog.
Lees meer

Carnaval, ‘Het Bergdorpje’ op tv én… de lente komt eraan!

5 maart 2017
Afgelopen weken draaide het bij Bas om Carnaval vieren, de vloeren in de olie leggen, interessante vergaderingen, maar toch wel het meest om de docu film “Het Bergdorpje” die afgelopen week op L1 werd uitgezonden.
Lees meer

Hout en hernia, kapster Angie stopt en meer liefde graag…

19 februari 2017
Bas heeft het maar druk... 3 kub hout hakken, het Dutch Moutain Film Festival, een carnavalslunch en tussendoor nog een (laatste) bezoekje aan de kapper.
Lees meer

Terug uit Bali, Boy in training en 'werk' aan de winkel

5 februari 2017
Bas heeft genoten van zijn vakantie op Bali. Thuis kan hij meteen weer hard aan het 'werk'. Of toch eerst een wandeling?
Lees meer

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2017
Je kon het volgens Bas Hoogland gewoon in de lucht lezen: Onze Lieve Heer had met een kruis in de lucht aangegeven waar de zon moest schijnen op de eerste dag van 2017!
Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website