Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Land van kastelen

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis

Beklim de torens van het verleden bij een bezoek aan een van de vele kastelen in Zuid-Limburg. Verwoest, verbouwd, verbrand en gerenoveerd: de kastelen verklappen een indrukwekkende geschiedenis. Beleef ridderlijke avonturen tijdens een bezoek samen met het hele gezin en wie weet ontdek je een geheime gang! Dwaal door middeleeuwse kasteeltuinen, voer de vissen in de slotgracht en ontdek hoe de hertogen van Zuid-Limburg hun dagen sleten. Kun je geen genoeg van krijgen van de sfeer van weleer, dan blijf je toch lekker slapen? En als je wilt, eet je nog een vorstelijk hapje mee.

Kasteelhotels

Château St. Gerlach

Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de eigen parken, de stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof, een wijngaard. Op het landgoed zijn een prachtig hotel met kamers, suites en hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, Spa & Wellness, een zwembad en vergaderzalen gevestigd. Een unieke plek om te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Laat je verwennen op hoog niveau!

Lees meer

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Op steenworp afstand van Maastricht, Aken en Luik, ligt het 15e-eeuws landgoed Bilderberg Kasteel Vaalsbroek. Het hotel ligt naast het kasteel en beschikt over 130 hotelkamers. Het authentiek gerestaureerde kasteel, de eerste vermeldingen dateren uit 1420, combineert de pracht en praal van het verleden met het comfort en de luxe van het heden, smaakvol verweven tot een schilderachtige plaats die een onweerstaanbare charme uitstraalt.

Lees meer

Château Wittem

In het hart van het Heuvelachtige Zuid-Limburg, in de vallei waar natuurlijke bronnen uitmonden in de Geul, ligt het romantische 11e-eeuws kasteel. Idyllisch gelegen in eigen tuinen met eeuwenoude bomen, omringd door slotgrachten. Meer dan 50 jaar geleden is dit kasteel omgetoverd tot romantisch hotel en afgelopen jaar geheel gerenoveerd door haar nieuwe eigenaars.

Lees meer

Teaching Hotel Château Bethlehem

Het eeuwenoude kasteel is ingericht door twaalf toonaangevende Nederlandse designers. Surrealistisch, luxe, speels en strak. Achter elke deur van het Teaching Hotel Château Bethlehem schuilt een verrassing. Zesentwintig kamers, een restaurant, een bar en diverse vergaderruimtes bieden een podium voor een nieuwe visie op hotelonderwijs. Een unieke leeromgeving en een inspirerende ontmoetingsplek waar men kan overnachten, vergaderen, lunchen en dineren.

Lees meer

Kasteel Geulzicht

Wakker worden van de vogels? Tussen Maastricht en Valkenburg, in het prachtige Geuldal, te midden van de bossen en aan de rand van natuurgebied Ingendael ligt Hotel Kasteel Geulzicht. Het is een familiehotel in de Engelse landhuisstijl voor gasten die sfeer en rust ambiëren. In tegenstelling tot de meeste hotelkastelen, verblijven en slapen de gasten van Kasteel Geulzicht in het oorspronkelijke kasteel zelf.

Lees meer

Kasteel Terworm

Kasteel Terworm is schilderachtig gelegen in het Geleendal in Heerlen. Het oorspronkelijke kasteel dateert uit de 14e eeuw met toegangspoort uit 1670. Tegenwoordige kan men wegdromen in één van de 40 luxe kamers en vorstelijke suites en ontwaken in Limburgse weelde.

Lees meer

Een kijkje in de geschiedenis

Waar nu weide, akker er verwilderd bos is, stond lang geleden Fort Navagne: een immense Spaanse fortificatie bestaande uit hoge stenen - en aardenwallen, grachten, bruggen en een kasteel met bijgebouwen en stallen, ter grootte van meer dan 25 hectare. De locatie kent een bewogen geschiedenis, waarvan nu met het blote oog bijna niets meer te zien is. Met de Archeo Route Limburg beleef je via de App op een moderne manier het verhaal van Fort Navagne en ga je terug in de tijd. Je komt oog-in-oog met de archeoloog die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op de locatie zijn gedaan. 

 

Hennie (72) en Kees (76) uit Groesbeek
Hennie (72) en Kees (76) uit Groesbeek Over hun bezoek aan kasteel Hoensbroek

Onze kleinkinderen sjeesden als ridders en jonkvrouwen door het kasteel, terwijl opa en oma genoten van Limburgse vlaai in de kelderkeuken, heerlijk!”

De kastelen in Zuid-Limburg

Kasteel Wittem is een van die bijzondere kastelen in Zuid-Limburg waar je helemaal in stijl kunt overnachten. In dit 11e-eeuwse kasteel, compleet met slotgracht en kasteeltuinen, waan je je helemaal terug in de Middeleeuwen. Ooit was dit het optrekje van Prins Willem van Oranje, nu kun jij er overnachten in één van de kasteelkamers of torensuites. In de Franse brasserie Violin geniet je van een kaart met pure, authentieke gerechten met passie gemaakt.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website