Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Historisch Erfgoed

Ontdek het rijke verleden van Zuid-Limburg! Bekijk video

Het rijke verleden van Zuid-Limburg leeft voort in de vele kastelen, kerken, molens, natuurgebieden en andere sporen van vroeger. Bouwwerken die de tand des tijds hebben doorstaan, nemen je vandaag de dag mee naar jaren, vaak eeuwen geleden. Rondom deze ogenschijnlijk statische bezienswaardigheden is vaak van alles te beleven. Bewandel de voetstappen van het verleden en ontdek de wonderen van nu. Ga mee op een bijzondere reis door de geschiedenis, waar hertogen regeerden, monniken zongen en ga daar waar de natuur het landschap bepaalde.

Ontdek het rijke verleden van Zuid-Limburg

 1. Kastelen

  Kastelen Ontdek het romantische verleden van de regio door een bezoek te brengen aan één van de Zuid-Limburgse kastelen. .

 2. Kerken

  Kerken Het mysterieuze verleden van Zuid-Limburg ligt grotendeels verscholen achter dikke, donkere kerkdeuren. Stap binnen en ontdek een wereld van wierook en wonderen.

 3. Molens

  Molens De kracht van de natuur werd slim gevangen door de molens, tot op de dag van vandaag.

 4. Monumenten

  Monumenten Het verleden komt tot leven in de monumenten van Zuid-Limburg. Deze monumenten verzorgen en bewaren we met veel zorg en dat doen we ook voor jou.

 5. Parken & Tuinen

  Parken & Tuinen Heerlijk ontspannen te midden van boomgaarden, weides, rotswanden, smalle bospaadjes en beekjes. Intussen geniet je van de spectaculaire uitzichten, ook dat is Zuid-Limburg.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website