Detail

Route vol Verwondering Noord-Lus

Je staat op het punt om de Noord-lus van de ‘Route vol Verwondering’ te fietsen, een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je onderweg laat verwonderen over de schitterende natuur, de vergezichten, het RivierPark Maasvallei bij Grevenbicht en Roosteren, het Ijzerenbos in Susteren en het culturele- en religieuze erfgoed. 

Onderweg kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering!

Op deze verwonderplekken langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone door het scannen van de QR-code op de Route vol Verwondering gevelbordjes. Zo kun je je alsnog verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet (binnen)komt.

Onderweg even uitrusten? Geen probleem bij een van de vele gezellige horecagelegenheden onderweg. De route kan ook gestart worden bij een knooppunt naar keuze, bijv. vanaf het treinstation in Echt en Susteren.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Route vol verwondering

Een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je laat verwonderen over de schitterende natuur, vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en cultureel erfgoed.

Start- en eindpunt


Kasteel Limbricht (Allee 1, Limbricht)

Soort route


Fietsroute

Afstand


54,5 km

Knooppuntenlijst


23 - 18 - 16 - 20 - 22 - 72 - 24 - 9 - 6 - 4 - 3 - 13 - 19 - 23

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt