Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Spirituele Route ST05

Tijdens deze wandelroute verken je het dal van de Ur, een beek die vanuit het Zuid-Limburgse heuvellandschap uitmondt in de Maas. Op een hoogte in het dal ligt Stein, een Limburgs plaatsje met een rijke omgeving. Zo bevindt zich er het kasteelpark, met in het midden op een eiland de ruïne van Stein de laatste overblijfselen van het originele Stein. Onderweg kun je uitwijken naar 't Brook en Ziepe, een historisch groengebied in de beemden van Stein, met rijke begroeiing en veel water. Een gebied dat niet kan ontbreken op de route. Ook kom je langs het Steinerbos, archeologiemuseum Stein en brouwerij de Fontein. De route is te volgen via de oranje paaltjes. Je kunt aanvullend nog een losse routebeschrijving downloaden via de downloadbutton. Parkeren kan bij het Archeologiemuseum Stein (Hoppenkampstraat).

Jenneke ontdekt deze route

Jenneke neemt je mee op de Spirituele Route ST05 door Stein. Bekijk haar ervaringen in de vlog.
Bekijk video

Start- en eindpunt


Hoppenkampstraat 13, 6171 VN Stein, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt