Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Spirituele Route ST05

Tijdens deze wandelroute verken je het dal van de Ur, een beek die vanuit het Zuid-Limburgse heuvellandschap uitmondt in de Maas. Op een hoogte in het dal ligt Stein, een Limburgs plaatsje met een rijke omgeving. Zo bevindt zich er het kasteelpark, met in het midden op een eiland de ruïne van Stein de laatste overblijfselen van het originele Stein. Onderweg kun je uitwijken naar 't Brook en Ziepe, een historisch groengebied in de beemden van Stein, met rijke begroeiing en veel water. Ook kom je langs het Steinerbos, archeologiemuseum Stein en brouwerij de Fontein. De route is te volgen via de oranje paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven). Parkeren kan bij de Sint Martinuskerk in Stein. Duur van de wandeling: circa 1 ¼ uur.

Start- en eindpunt


St Martinuskerk, Wilhelminaplein 1, 6171 EN Stein

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk

Jenneke ontdekt deze route

Jenneke neemt je mee op de Spirituele Route ST05 door Stein. Bekijk haar ervaringen in de vlog.
Bekijk video
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt