Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Spirituele Route ST05

Spirituele Route ST05

Tijdens deze wandelroute verken je het dal van de Ur, een beek die vanuit het Zuid-Limburgse heuvellandschap uitmondt in de Maas. Op een hoogte in het dal ligt Stein, een Limburgs plaatsje met een rijke omgeving. Zo bevindt zich er het kasteelpark, met in het midden op een eiland de ruïne van Stein de laatste overblijfselen van het originele Stein. Onderweg kun je uitwijken naar 't Brook en Ziepe, een historisch groengebied in de beemden van Stein, met rijke begroeiing en veel water. Ook kom je langs het Steinerbos, archeologiemuseum Stein en brouwerij de Fontein. De route is te volgen via de oranje paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven). Parkeren kan bij de Sint Martinuskerk in Stein. Duur van de wandeling: circa 1 ¼ uur.

Start- en eindpunt


St Martinuskerk, Wilhelminaplein 1, 6171 EN Stein

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk

Jenneke ontdekt deze route

Jenneke neemt je mee op de Spirituele Route ST05 door Stein. Bekijk haar ervaringen in de vlog.
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt