Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Bloeiende boomgaarden

Een lust voor het oog

Als de bomen in bloei staan, is de lente begonnen!

 

In het voorjaar wordt Zuid-Limburg gesierd door een indrukwekkende kleurenpracht. Het gebied verandert dan in een wit met lichtroze zee van hoogstamboombloesem zo ver als je kunt kijken!  

Sprookjesachtige plaatjes

Wandeltips!

1

Bloesemfietsroute

Het is lente! De Limburgse hoogstambomen staan in bloei en laten zich van hun allermooiste kant zien. Stap op je fiets en ontdek het idyllische sprookjeslandschap tijdens deze uitdagende fietstocht. 

lees meer
2

Bloesemroute 1 E2

Geen mooier moment om de omgeving van Eijsden te bezoeken dan het voorjaar, wanneer de hoogstambomen in bloei staan. Op de bloesemroute verspreidt een zee van appel- en perenbloesem zijn witte en lichtroze bloemen over de schitterende heuvels ten zuiden van Eijsden. 

Lees meer
3

Bloesemroute E4

De Voer kronkelt vanuit de schitterende Belgische voerstreek naar het snoezige plaatsje Mesch. In de lente ziet het in de omgeving wit en zachtroze van de bloesem in de uitgestrekte hoogstamboomgaarden. Volg de gele paaltjes en vergaap je aan dit adembenemende natuurwonder. Je weet niet wat je ziet! 

Lees meer
4

Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Het hele jaar door is het genieten op deze route, maar in april is het één bloesempracht. De appel- en perenbomen voor de stroopproductie staan dan vol in de bloesem. 

Lees meer
5

Routeboek Bloesemgold

Routeboek Bloesemgold is een boek vol bloesemwandelingen, -fietstochten en -autoroutes. In het boek spelen het landschap, de fruitboomgaarden en de streekproducten de hoofdrol. 

Lees meer

Eijsden-Margraten, fruitig hart van de regio

Het is niet voor niets dat Eijsden-Margraten 'bloesem van het Zuiden' wordt genoemd. De vele hoogstam- en fruitboomgaarden met witte tapijten vol voorjaarsbloeiers maken er de lente compleet. 

Ga op pad en ontdek deze bloesempracht zelf! 

Hoogstamboomgaarden

Kenmerkend voor het Zuid-Limburgse landschap zijn de typische hoogstamboomgaarden. Als in het voorjaar de fruitbomen in volle bloei staan, sieren zij deze glooiende streek met hun indrukwekkende kleurenpracht. 

Lees hier meer over de hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg 

 

Hallo Lente!

Overal waar je kijkt, zwaaien prachtige bloesems naar je terug. 17 april zette Jenneke voet in het heuvelland om te genieten van de natuur, de rust en de schoonheid. Kijk en lees mee!

Volgens Maud lijkt Zuid-Limburg nóg mooier in de lente. Het glooiende landschap is door de ontluikende begroeiing nog goed te zien en de bloesembomen trekken de volle aandacht. Ze bepakten de bus met hun favoriete muziek en lekkere hapjes en trokken er op uit! Lees de blog. 

Meer over het Zuid-Limburgs landschap

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website