Blog Jenneke Hallo Lente met bomen in weide met bloesem

Hallo lente!

Zuid-Limburg in de bloei

Ik hóu van de lente. Aan de vele wandelaars en fietsers te zien ben ik niet de enige die met het doorkomen van de voorjaarszon graag de buitenlucht opzoekt. Kenmerkend voor het Zuid-Limburgse landschap zijn de typische hoogstamboomgaarden. Overal waar je kijkt, zwaaien prachtige bloesems naar je terug. Vandaag zette ik voet in het heuvelland om te genieten van de natuur, de rust en de schoonheid.

Bekijk de vlog!

Eijsden-Margraten is dé place te be voor de mooiste natuurwandelingen, vooral nu de bloesems in de bloei zijn. Ik loop er eentje die me langs allerlei indrukwekkende fruitboomgaarden leidt. Zo leuk om onderweg versgeplukt fruit te kunnen kopen bij de boerderijtjes, en dat onze lokale restaurantjes dat fruit dan weer gebruiken in hun streekgerechten. Wat ben ik toch gek op Zuid-Limburg.

Onderweg stop ik bij De Koekenpan in Sint Geertruid voor een pannenkoekje, maar ze zijn gesloten op maandag. Gelukkig kan ik aan de vlaai bij Camping De Bosrand even verderop, tegenover het Savelsbos. Bovenop de berg prijken bloesems. Daarna maak ik een stop bij de uitkijktoren in Mesch, om ook het idyllische uitzicht even op de kiek te zetten. Leuk weetje: deze plek werd blijkbaar in de prehistorie al als uitkijkpunt gebruikt door rendierjagers. Dit is bovendien het stukje Limburg dat 70 jaar geleden als eerste Nederlandse grondgebied werd bevrijd door de geallieerden, waardoor het nu deel uitmaakt van de Europese Liberation Route.

 

Ik sluit mijn bloesemroute af met een lunch bij Gasterij Henry VIII, een leuk brasserietje bij Landal De Waufsberg in Noorbeek. Jummie… een Val Dieu salade, precies zoals ie (op z’n Limburgs) hoort. Hier tegenover ligt trouwens een VVV-servicepunt waar je informatie krijgt over alle routes in de buurt. Wil je net als ik een oogstrelende bloesemtocht maken, haal er dan even de brochure ‘Hoogstamroutes’. #handig

 

Liefs, Jenneke