Eijsden-Margraten E9 Mesch- Moerslag- Mesch

Eijsden-Margraten E9 Mesch- Moerslag- Mesch

Een bezoekje aan het uiterste zuiden van Zuid-Limburg, helemaal tegen de Belgische grens aan, is de afstand meer dan waard. De wandeling vanuit Mesch brengt je zelfs tot over de Belgische grens, waar de hoogstambomen in de lente welig bloeien. Dit grensoverschrijdende gebied staat bekend om zijn schitterende appel- en perenbloesems, maar ook in Mesch zelf is er genoeg te zien. Het dorpje heeft met de Sint Pancratiuskerk een van de oudste stenen kerken van Nederland en kent verschillende leuke cafeetjes om koffie te drinken. Ook kun je er gemakkelijk parkeren. Deze prachtige wandelroute door een van de mooiste gebieden van Nederland en België volg je via de roodbruine paaltjes.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mesch & Moerslag

Ontdek een idyllisch, glooiend landschap in het zuidelijkste puntje van Nederland. Tijdens de wandelroute geniet je van prachtige panorama's en proef je kort van de bourgondische sfeer bij de Belgische buren.

Start- en eindpunt


Langstraat 3 , 6245 KK Eijsden, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Op pad met Jenneke

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route E9 en brengt een bezoekje aan Mesch. De grenswandeling brengt haar vanuit Mesch over de Belgische grens, waar in de lente de mooiste bloesem groeit. Kijk je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt