Maretak in Zuid-Limburg

Onze maretakken vind je het hele jaar door

De maretakken ken je vast van Kerst. Maar wist je dat deze groene bollen met witte besjes in Zuid-Limburg het hele jaar door ons landschap sieren? Waar ze in de rest van Nederland een zeldzaamheid zijn, lijken ze hier oneindig te woekeren. Hoog in de eikenbomen, esdoorns of populieren prijken ze als eigenzinnige objecten. Om te zoenen zo mooi!

5 weetjes over deze parels van de natuur

⟶ Blog van Wiel Beijer

Tak zoekt boom...

Tijdens onze winterse wandelingen valt ons oog vaak op de groene bollen die hangen aan de bijna zwarte kale takken van veel bomen. Dat is de maretak ook bekend onder de veel poëtischer klinkende Engelse naam Mistletoe. Maretak klinkt meer als het harde hakketak en Mistletoe klinkt toch meer als het zachte toedeloe. Maar dit terzijde... Lees zijn blog!

Lees verder

Wandeltip: uit je dak met de maretak!

Vanuit het pittoreske Sweikhuizen, spectaculair gelegen op een heuveltop met steile hellingen, zie je de wondermooie bossen rond Schinnen al liggen. Hier ruisen de bladeren, dempt de rijke bosbodem je voetstappen en hangen de takken vol met de mythische maretak. Ook maak je kennis met het unieke pruimenras de Sjweikeser Réngeloate en met de regionale wijnbouw die uniek is voor Nederland.

Bewonder de unieke natuur van Zuid-Limburg

Naast maretakken is er in Zuid-Limburg nog veel meer bijzondere flora en fauna te vinden. Als je weet waar je op moet letten, gaat er een unieke planten- en dierenwereld voor je open! 

Meer lust voor het oog

Geef je ogen nog meer de kost met deze typische Zuid-Limburgse schoonheden:

#maretak

Heb jij een mysterieuze maretak gespot? Deel jouw (zoenende) foto met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.