Detail

Rengelaoteroute SC07 Schinnen

Als je vanuit het noorden naar Zuid-Limburg komt, dan is het pittoreske Sweikhuizen het eerste dorpje op je weg waar je de echte heuvelland ervaring beleeft. 

Spectaculair gelegen op een heuveltop met steile hellingen biedt het plaatsje een fenomenaal uitzicht op de wondermooie bossen rond Schinnen. Hier ruisen de bladeren, dempt de rijke bosbodem je voetstappen en hangen de takken vol met mythische maretak. Ook maak je kennis met het unieke pruimenras de Sjweikeser Réngelaote en met de regionale wijnbouw die uniek is voor Nederland. 

Parkeren kan bij gasterie De Bokkereyer, waar je ook koffie kunt drinken in een nostalgische ambiance. Deze fenomenale route volg je via de groene (ring)paaltjes en markeringen.

Start- en eindpunt


Bergstraat 4, 6174 RS Sweikhuizen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad in omgeving Schinnen

Jenneke ging voor ons op pad in de omgeving van Sweikhuizen en Schinnen. Ze wandelt door het Danikerbos en het Stammenderbos. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt