Hoogstam­boomgaarden in Zuid-Limburg

Voor een fris en fruitige kleurensensatie

Denk je aan hoogstamboomgaarden, dan denk je aan die typische Zuid-Limburgse plaatjes. Toch? Vooral in het voorjaar als de fruitbomen in volle bloei staan, sieren zij onze glooiende streek met hun indrukwekkende kleurenpracht. Ga je mee de hoogte in en kom je ook (eigen gekweekt fruit) proeven?

3 dingen over hoogstamboomgaarden die je nog niet wist

Dé voorjaars- must do:

Trek te voet of op de fiets langs de vele hoogstamboomgaarden met onze brochure 'Hoogstamroutes'. Je vindt er niet alleen de 13 mooiste wandel- en fietsroutes maar ook handige achtergrondinformatie.

Fietsen langs de hoogstamboomgaarden!

Fietsroute Tussen Geul en Maas

Ontdek het prachtige gebied rondom Valkenburg, Margraten en Eijsden per fiets. De 40,2 kilometer lange fietstocht voert je door het westelijke deel van het Heuvelland langs karakteristieke dorpjes en adembenemend natuurschoon.

Bloesemfietsroute Eijsden-Margraten

De bloesemfietsroute Eijsden-Margraten voert je langs de bloesem van de hoogstamboomgaarden rondom Eijsden, Mesch en Sint Geertruid. Je bewondert de traditionele vorm van fruitteelt van dichtbij en veraf.

Bloesemfietsroute Beekdaelen

Deze bloesemfietsroute Beekdaelen neemt je in 27,1 km mee door de natuur van Sweikhuizen naar Schimmert. Onderweg kom je langs bloeiende boomgaarden en plekjes waar je heerlijke streekproducten proeft.

Meer typisch Zuid-Limburg

Met deze 3 tips proef jij nóg meer het authentieke Zuid-Limburg:

#lovevoorfruitbomen

Loopt het water jou ook al in de mond bij al die fruitenbomen vol smakelijke kleuren? Deel jouw smakelijke foto via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.