Ubachsberg Route

Route des Vins
Ubachsberg

Door het Land van Kalk rondom Ubachsberg

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Ubachsberg in het Land van Kalk middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 12 kilometer. Onderweg passeer je 3 wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Met informatieborden bij de wijngaarden maak je kennis maken het bedrijf, terroir, de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Startpunt: Herberg de Bernardushoeve, Mingersborg 20-22 in Voerendaal

Bekijk de brochure

Route des Vins Ubachsberg

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers langs de route.

Wat kom je onderweg allemaal tegen?

Wijngoed Fromberg

Bij Wijngoed Fromberg zijn aangeplante rassen: Auxerrois, Bacchus, Müller Thurgau, Reichensteiner, Riesling, Solaris en Pinot Noir en deze eindigen in de flessen als stille en mousserende wijnen. Het hele wijnproces is in eigen hand.

Rondleidingen en arrangementen zijn mogelijk. Ontdek ook het nieuwe borrel-terras en bestel een heerlijk glas Fromberger wijn, koffie, thee, een druivensap mocktail samen met een borrelplank gevuld met streekproducten die je zelf kunt samen stellen. 

Bord Domaine Salamander 2

Domaine Salamander

In 2007 worden hier in Eyserheide de eerste stokken geplaatst. In 2013 is een nieuw perceel beplant met Frühburgunder en Siegerrebe. Naast de klassieke wijnen maakt Domaine Salamander ook een mousserende wijn van de Riesling druif en twee Cuvée’s, waarbij de Pinot Noir en de Chardonnay druif gemengd wordt.

⟶ Blog van Along Came an Elephant
Winthagen Rijk Verleden Villa Proosdij

Op wijnavontuur door Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend. Ga mee met Along Came an Elephant op wijnavontuur rondom Voerendaal!

Lees de blog!