Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wahlwiller Wijngaard

Route des Vins:
Wahlwiller-Eys

Een reis langs de Zuid-Limburgse wijn

In de gemeente Gulpen-Wittem is in 2019 de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd! 

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Wijnroute Etienne Van Sloun 20191026 034
Wiengetske (1)

Wijndorp Wahwiller

Wahlwiller heeft het predicaat ‘Wijndorp’ gekregen. Dit is niet voor niets:  jaarlijks in het laatste weekend van september wordt hier het Wahlwiller Wijnfeest gehouden: een groot dorpsfeest met proeverijen van lokale wijnen, rondleidingen door de wijngaarden, een speciaal geschreven wijnlied en ieder jaar een nieuwe Wijnkoningin. Parkeer je auto op de parkeerplaats bij de kerk, waar ook het startbord van de Route des Vins staat.

Veel wandelplezier!

Route Des Vins Wijlre
Wahlwiller Wijnfeest 2019 Eleven Media 2
Wijnroute Etienne Van Sloun 20191026 100

Welke wijngaarden kom je onderweg tegen?

Brochure Route des Vins Wahlwiller Eys

Route des Vins Wahlwiller-Eys

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt.
⟶ Vlog van Jenneke
Jenneke Selfie Route Des Vins

Wondere wijnwereld

Route des Vins: een wandelroute van 10 kilometer langs diverse wijngaarden, met verbluffende uitzichten. Naast de bewegwijzering vind je ook overal wijn-weetjes langs de route. Jenneke testte hem voor je uit! 

Check haar bevindingen!

Meer wijnactiviteiten