Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Aanzicht Kasteel Vaalsbroek

Land van kastelen

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis

Beklim de torens van het verleden bij een bezoek aan een van de vele kastelen in Zuid-Limburg. Verwoest, verbouwd, verbrand en gerenoveerd: de kastelen verklappen een indrukwekkende geschiedenis. Beleef ridderlijke avonturen tijdens een bezoek samen met het hele gezin en wie weet ontdek je een geheime gang! Dwaal door middeleeuwse kasteeltuinen, voer de vissen in de slotgracht en ontdek hoe de hertogen van Zuid-Limburg hun dagen sleten. 

Bezoek onze Kasteelhotels

Kids In Kasteel 3

Ridderlijke avonturen

Van het beleven van ridderlijke avonturen gaat menig hartje sneller kloppen. Kom ook en dwaal door middeleeuwse kasteeltuinen, voer de vissen in de slotgracht en beklim de torens van het verleden. Wie weet ontdek jíj wel een geheime gang…. hoe spannend!

Hier ontdek je alle kastelen

Laat mij zien op de kaart
Restaurant Terworm Kasteel Eten

6x vorstelijk eten in een kasteel in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je prachtige kastelen. Historische plekken, waar je niet alleen terug in de tijd gaat, maar ook heerlijk kunt eten! Ga je voor een culinair diner of een lunch met smaakvolle streekproducten in koninklijke sferen?

Fietsen door de regio van kastelen!

Klein Heuvelland

Maak tijdens deze 41 kilometer lange fietsroute kennis met het Heuvelland in Zuid-Limburg.
Foto Eijsder Beemden Konikpaarden

Fort Navagne!

Waar nu weide, akker en verwilderd bos is, stond lang geleden Fort Navagne: een immense Spaanse fortificatie bestaande uit hoge stenen - en aardenwallen, grachten, bruggen en een kasteel met bijgebouwen en stallen, ter grootte van meer dan 25 hectare. De locatie kent een bewogen geschiedenis, waarvan nu bijna niets meer te zien is. Met de Archeo Route Limburg beleef je via de App op een moderne manier het verhaal van Fort Navagne en ga je terug in de tijd.

Ontdek meer historisch erfgoed in Zuid-Limburg