Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Foto van openstaande Volkswagen met Mariabeeld op de Gulperberg door Maud de Graaff

Picknicken op de Gulperberg

Picknicken onder toeziend oog van Maria

Oei, wat kan in het in april of begin mei ’s nachts nog koud zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat wij toch eigenlijk ‘mooi weer kampeerders’ zijn. Of nou ja, de nachttemperatuur moet minimaal 8 graden zijn. Dan hebben wij tenminste een gegarandeerde nachtrust (onze dochter slaapt namelijk boven bij het hefdoek) en onze medekampeerders ook! Dus was het de afgelopen tijd vooral genieten van mooie dagtochtjes op zonnige dagen. Koelkast vol, muziek en ligstoelen mee, en genieten maar!

Maud de Graaf fotografeert rechterkant van de Volkswagen met achterliggend Mariabeeld op de Gulperberg
Foto van openstaande Volkswagen met Mariabeeld op de Gulperberg door Maud de Graaff
Maud de Graaff aan het picknicken langs de weg met gele volkswagen

5* panorama uitzicht

Limburg kent diverse mooie plekjes met een prachtig panorama uitzicht, en in dit rijtje mag de Gulperberg zeker niet ontbreken! Via een slingerweggetje vanuit Gulpen (Gulperbergweg) tuffen we naar boven en installeren ons op één van de mooie picknickplaatsen. Leuk weetje: de beklimming van de Gulperberg is al meerdere malen opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race. Onze 34-jaar oude bus tuft net als de renners met redelijke snelheid naar boven.

Maud de Graaf aan het picknicken op de Gulperberg met gele Volkswagen
Maud de Graaff geniet met familie van een picknick op de Gulperberg

Onder toeziend oog van Maria

Vandaag hebben we ook mijn broer en schoonzus meegenomen. Dat is wel zo gezellig! Onder toeziend oog van Maria (bovenop de Gulperberg bevindt zich een Mariamonument uit 1935) genieten we van het uitzicht, de lunch en de zon!  Dé ideale omstandigheden om te relaxen en bij te kletsen.

Wil je nog langer van het uitzicht genieten? Op de Gulperberg is ook een camping met camperplaats. Zelf heb ik hier nog nooit gekampeerd, maar de entree en de website zien er veelbelovend uit!

Flaneren in Valkenburg

Ook dit tochtje sluiten we traditioneel af met een ijsje en wel in Valkenburg aan de Geul! Op een zonnige zondagmiddag zitten de terrassen behoorlijk vol en is het heerlijk om te slenteren door de pittoreske straatjes. Onder het genot van een ijsje ‘mensen kijken’. Tja, zo willen we iedere zondag wel doorbrengen!

Maud de Graaff is aan het ontbijten tijdens kampeervakantie
Detailfoto van Maud de Graaff met kind aan het ontbijt

Toch nog een kampeerweekend

Hebben we dan dit jaar nog helemaal niet gekampeerd? Nou jawel hoor. Alleen niet in Zuid-Limburg, maar vlakbij Zuid-Limburg. Want het leuke van Limburg is, dat je zo dicht bij de grens zit. Je bent bijvoorbeeld zo in de Ardennen. Dat maakt Zuid-Limburg ook voor een langere (kampeer)vakantie aantrekkelijk. Vanaf Maastricht ben je bijvoorbeeld al  in 1 uur en 20 minuten rijden al in Dinant. Waar je kunt kajakken of survivallen.

In het laatste weekend van de meivakantie, hebben we een weekendje in de Ardennen gekampeerd. Even weer ons Frans opvijzelen. Genieten van de ruige natuur. Mooie routes rijden en natuurlijk frites eten in een echte Belgische Friterie (frietkot)!

We kijken uit naar vele mooie zonnige weekenden, zodat we snel weer in Zuid-Limburg gaan kamperen. Tot ziens op één van de vele mooie campings!

Bekijk meer