Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Kasteel Wittem G1 Gulpen-Wittem

Wittem ligt misschien wat in de luwte van Gulpen, maar mag qua bezienswaardigheden zeker niet voor het grotere Gulpen onderdoen. Het robuuste kasteel Wittem is een lust voor het oog, de watermolen is een historische plek en het Redemptoristenklooster is een bijna overweldigende beleving. Volg je de zwarte paaltjes, dan zie je bovendien het Kunst- en Verzamelhuis van Wijlre en het gezellige centrum van Gulpen, waar je geniet van koffie met Limburgse vlaai bij brasserie De Kroon. In Wittem kun je ook eenvoudig parkeren.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Start- en eindpunt


Van Plettenbergweg 13, 6286 AC Wittem, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt