Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Zuid Limburg Vakwerk Huisje Epen

Zuid-Limburgs Vakwerk

Witte pareltjes in het groene Heuvelland

Ze liggen als witte pareltjes verspreid tussen het golvende, Zuid-Limburgse heuvellandschap: de voor Limburg kenmerkende vakwerkwoningen en vakwerkboerderijen.

Eeuwenoude bouwwerken

Tot in de vorige eeuw bouwden en onderhielden boeren deze witte huizen met houten raamwerk zelf. De bouw, waarbij het skelet is gemaakt van hout, stenen, stro en leem, was tot 1850 de normale wijze waarop men in het Heuvelland huizen bouwde. Omdat de materialen in de buurt te verkrijgen waren, was het goedkoop. Inmiddels worden al meer dan honderd jaar geen vakwerkhuizen meer nieuw gebouwd, maar wel gerenoveerd.

Wandelend door Zuid-Limburg

Wandelend door Zuid-Limburg kom je in bijna elke stad, dorp of gehucht de welbekende vakwerkhuisjes tegen. Vooral in plaatsen als Mechelen, Epen, Slenaken, Terstraten en Holset.

Vakwerkhuizen Met Fietsers
Vakwerkhuis Epen Dichtbij Met Rode Deuren
Vakwerkhuis In Weiland Met Bomen

Op deze plekken logeer je in echte vakwerkhuizen

Wil je zelf eens verblijven in op en top Zuid-Limburgse sfeer? Dat kan natuurlijk in een van de Zuid-Limburgse vakwerkhuizen!

Vakantiehuis Beekhuys Vakwerk

De vakantiehuizen van Beaujean vacances

De vakantiehuizen van Beaujean vacances hebben allemaal één ding gemeen: hun fenomenale ligging midden in de natuur. Daarnaast zijn de Beaujeans - het is een familiebedrijf - ontzettend gepassioneerd over monumentaal vastgoed. Hun liefde voor vakwerkhuizen en andere monumentale huizen in Zuid-Limburg willen ze graag delen met hun gasten. Zo begint je vakantie eigenlijk al tijdens het boeken!

Meer over het Zuid-Limburgs landschap

#vakwerktoppers

Heb jij een van deze witte pareltjes gespot? Deel jouw foto met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.