Zuid-Limburgs Vakwerk

Witte pareltjes in het groene Heuvelland

Ze liggen als witte pareltjes verspreid tussen het golvende, Zuid-Limburgse heuvellandschap: de voor Limburg kenmerkende vakwerkwoningen en vakwerkboerderijen.

Tot in de vorige eeuw bouwden en onderhielden boeren deze witte huizen met houten raamwerk zelf. De bouw, waarbij het skelet is gemaakt van hout, stenen, stro en leem, was tot 1850 de normale wijze waarop men in het Heuvelland huizen bouwde. Omdat de materialen in de buurt te verkrijgen waren, was het goedkoop. Inmiddels worden al meer dan honderd jaar geen vakwerkhuizen meer nieuw gebouwd, maar wel gerenoveerd.

Wil je zelf eens verblijven in op en top Zuid-Limburgse sfeer?
Dat kan natuurlijk in een van de Zuid-Limburgse vakwerkhuizen!

Op deze plekken logeer je in echte vakwerkhuizen

De vakantiehuizen van Beaujean vacances hebben allemaal één ding gemeen: hun fenomenale ligging midden in de natuur. Daarnaast zijn de Beaujeans - het is een familiebedrijf - ontzettend gepassioneerd over monumentaal vastgoed. Hun liefde voor vakwerkhuizen en andere monumentale huizen in Zuid-Limburg willen ze graag delen met hun gasten. Prachtige huizen op een spectaculaire locatie midden in het Heuvelland of op een andere bijzondere plek in Zuid-Limburg... met de vakantiehuizen van Beaujean vacances begint je vakantie eigenlijk al tijdens het boeken.

Wandelend door Zuid-Limburg kom je in bijna elke stad, dorp of gehucht de welbekende vakwerkhuisjes tegen. Vooral in plaatsen als Mechelen, Epen, Slenaken, Terstraten en Holset.

Meer over het Zuid-Limburgs landschap

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website