Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wegkruisen

sieraden in het Zuid-Limburgse landschap

Langs wegen en paden, tegen huizen of midden in het landschap, overal in het Zuid-Limburgse landschap staan wegkruisen. Deze kleine monumenten zijn kenmerkende elementen van het katholieke geloof en hebben allemaal een eigen verhaal. Er bestaan vele soorten wegkruisen met vele verschillende benamingen.

Kruistocht op wandelschoenen

Langs wegen en paden, tegen huizen of midden in het landschap, overal staan ze. Hoe vaak ben je al langs een wegkruis gelopen zonder dat je het eigenlijk gezien hebt? En als je het al gezien hebt, weet je dan waarom dat wegkruis daar staat? De brochure "Kruistocht op wandelschoenen" staat vol met wandelroutes waarop je wordt meegenomen langs een groot aantal wegkruisen.

Download de brochure hier

Rollende rust met religie

De route ‘Rollende rust met religie’ voert je langs een aantal van de mooiste plekjes van de gemeente Onderbanken en combineert lokale cultuur en prachtige natuur in één 18 kilometerlange fietstocht. Een speciaal uitgestippelde tocht met een bijzonder thema: wegkruisen. Verkrijgbaar in de Limburg Winkels.

adressen VVV Limburg Winkels

Laat je inspireren door bijzondere verhalen

Ontspannen met spirituele schatten langs de weg

Lees en kijk mee met Jenneke & Leonie
Overal verstopt door Zuid-Limburg staan er kleine monumentjes, de zogenaamde wegkruisen. Van hout, steen of metaal en met ieder zijn eigen betekenis
Lees meer

INRI kom je overal tegen, maar wat is het?

Lees mee met Wiel Beijer
"Een wandeling in Zuid-Limburg zonder weg- of veldkruis is als een maaltijd zonder glas wijn", stelt Wiel Beijer. En de letters I.N.R.I kom je overal tegen, maar wat betekent het?
Lees meer

"Hier nam opa mij als kleine jongen mee naartoe."

Laat je inspireren en bekijk het persoonlijke verhaal van Maarten. Dichtbij het Leven Eijsden-Margraten.

Meer over het Zuid-Limburgs landschap

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website