Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Zuid-Limburgse wijn

Van plukken tot proeven Bekijk video

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, gewoon in Zuid-Limburg en in Nederland dus! Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wijnbouw in deze regio is mogelijk dankzij de uitstekende mergelbodem en de goede zomers van de laatste jaren.

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn!

 1. Wijngaarden

  Wijngaarden Bezoek de wijngaarden in Zuid-Limburg, kom meer te weten over hoe wijn gemaakt wordt en maak kennis met de passie van de wijngaardeniers.

 2. Wijn proeven

  Wijn proeven Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Daar kom je maar op één manier achter... door te proeven!

 3. Wijn evenementen

  Wijn evenementen Bekijk de leukste wijnevenementen in de maanden september en oktober!

 4. Route des Vins

  Route des Vins In de gemeente Gulpen-Wittem is de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd! Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst 5 wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes.

Laat je inspireren!

Ontdek het verhaal van wijnregio Zuid-Limburg...

Babette Vanom
Babette Vanom Project Coördinator Marketing

Wist je dat Limburg dé wijnprovincie is van Nederland? 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld. Wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland heeft dan ook een beschermde status gekregen. De Europese Commissie heeft besloten een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) te verlenen.

Wijntips van onze bloggers

Along Came an Elephant

Op wijnavontuur in Zuid-Limburg!
Ongeveer een half uur rijden ten oosten van Maastricht, ligt een klein stukje Nederland te wachten om ontdekt te worden. Kleurrijke landschappen en charmante huisjes tussen de wijngaarden: In Zuid Limburg vind je het perfecte thuis weg van huis voor een weekend.
Lees meer

Vertruffelijk

Limburg wijnprovincie van Nederland
Onlangs werd ik uitgenodigd om met mede foodies een dag door te brengen in Zuid-Limburg. Mijn aandacht getrokken door dit wel heel bijzondere wijnweetje en werd ik aangenaam verrast bij het proeven van Limburgse wijn! In dit artikel vind je een opsomming van een aantal aanbevelenswaarige Limburgse wijngaarden en wat je hier allemaal kan doen.
Lees meer

Limburg lonkt

Druiven plukken
"Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee..."
Lees meer

Liefs uit Limburg

Proef, beweeg en geniet in het Limburgse wijngebied
Hier in Zuid-Limburg hebben wij prachtige landschappen, wijngaarden en sinds kort ook een echte ‘Route des Vins’. Liefs uit Limburg mocht het ontdekken...
Lees meer

De leukste evenementen rondom wijn!

Onze partners!

Route des Vins

Bij Route des Vins staat de promotie van Limburgse wijnen en het wijntoerisme in Limburg centraal. Je vindt hier informatie over de wijngaarden en producenten, verkopers en horeca, proeverijen en allerlei activiteiten rondom Limburgse wijn.

Lees meer

VINTEUR

VINTEUR levert gastvrijheid op locatie. Maurice Warnier treedt graag op als gastheer bij u thuis, op uw werk of tijdens een evenement of een ‘wijnreis’. Hij adviseert rondom aankoop, opbouw en serveren van wijnen tot het volledig verzorgen van een onvergetelijke wijn-spijs menu. 

Lees meer

Neem een flesje mee naar huis!

Krijg jij ook geen genoeg van de Limburgse wijn? Neem een lekker flesje mee naar huis! Bij de Visit Zuid-Limburg shops zijn verschillende soorten wijnen van Zuid-Limburgse wijngaarden verkrijgbaar. Ook leuk om als cadeau te geven!

Zin in iets sterkers?

Mwórveld Distillery

Zin in iets sterkers? Na de zomer van 2017 is Mwórveld Distillery gestart met het produceren van Limburgse whiskey geïnspireerd op Ierse traditie, in het Zuid-Limburgse landschap in Moorveld (Meerssen). De eerste whiskey kan in 2021 gedronken worden. Neem contact op voor een bezoek of proeverij. 

Lees meer

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website