Herfst in Zuid-Limburg

Genieten van een heerlijke herfst

De opkomende zon die de prachtige herfstkleuren oplicht, dauwdruppels die het gras bekleden, prachtige paddenstoelen die uit de grond komen, en kastanjes die uit de bomen vallen. De herfst is voor buitenliefhebbers het ideale seizoen om heerlijke boswandelingen te maken. De menukaarten staan vol lekkernijen uit eigen streek én op regenachtige herfstdagen kun je hier ook de leukste indoor avonturen beleven!

De leukste tips om de herfst in Zuid-Limburg te beleven!

Blijf slapen tijdens de herfstvakantie

Kun je wel weer een vrij weekje gebruiken? Bezoek Zuid-Limburg in de meest kleurrijke periode van het jaar; de herfst! Laat je lekker verwennen door de Limburgse gastvrijheid en vanaf de mooiste droomplekjes stap je zo de prachtige natuur in.  

Proef de herfst!

Op ontdekking in het herfstlandschap

Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Fietsroute Langs de Zuid-Limburgse brouwerijen

Ontdek 4 authentieke Zuid-Limburgse bierbrouwerijen in en rondom het Heuvelland per fiets. De 54 kilometer lange fietstocht voert je langs de brouwerijen van Gulpener, Brand, Alfa en de voormalige Leeuw brouwerij. Voor elk wat pils!

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Op pad langs de mooiste routes

In Zuid-Limburg zijn zoveel mooie plekjes te vinden. De herfstkleuren maken het landschap net wat magischer. Ga op pad en ontdek Zuid-Limburg in het najaar. 

Meer herfstinspiratie

Vakantiekrant Herfst-Winter

De Vakantiekrant Zuid-Limburg staat boordevol tips om de herfst en winter van 2023 onvergetelijk te maken. Met de artikelen, evenementenagenda en routes in de krant hoef je niet stil te zitten dit najaar!

Deel jouw kleurrijkste herfstmoment met ons!

Deel jouw herfstmoment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!