Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kook mee met Jan-Willem Bevers van Kasteel Elsloo

21 november 2018

Het zou zo het decor voor een historische film kunnen zijn, zo authentiek is de oude kern van Elsloo. Rijd je over het smalle, geklinkerde straatje richting de Maas, dan kom je uit bij het hoogtepunt: Kasteel Elsloo. In het restaurant van het kasteel word je vorstelijk verwend met allerlei lekkers uit de streek. Ik mocht samen met chef Jan-Willem zijn favoriete dessert bereiden dat onlangs verscheen op de nieuwe menukaart van het najaar.

Bekijk Leonie’s vlog

Onder de gewelfbogen in de sfeervolle restaurantzaal van Kasteel Elsloo eet en drink je op niveau. Al drie jaar op rij ontving het keukenteam met trots een Bib Gourmand, een onderscheiding van Michelin die aangeeft dat gasten hier een ultieme prijs-kwaliteitverhouding kunnen verwachten. Die kwaliteit wordt niet van ver gehaald. De beste ingrediënten vinden de chef-koks van Kasteel Elsloo in eigen tuin (bijvoorbeeld voor kruiden of kweeperen), bij een lokale slager (in dit jaargetijde voor het wild) en bij Limburgse wijngaarden voor bijpassende wijnen. De nabijgelegen Brouwerij de Fontein in Stein brouwt al tien jaar een speciaal ‘Kasteel Elsloo’ amberbiertje dat in het restaurant altijd vers van het vat wordt getapt.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de gepocheerde peer:

  • 4 peren, geschild (Conference)
  • 500 gram suiker
  • 500 gram water
  • 500 gram witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • schil van 1 citroen

Bereiding:
Breng alle ingrediënten (behalve de peren) aan de kook. Voeg hierna de peren toe en zet 20-30 minuten op laag vuur sudderen totdat een mes er makkelijk doorheen gaat.

Voor de crumble van American Cookie:

  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 halve theelepel bakpoeder
  • 1 halve theelepel zout 
  • 170 gram gesmolten boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 325 gram fijngehakte chocolade

Bereiding:
Meng alle droge ingrediënten en voeg dan de gesmolten boter, het ei en de eidooier toe. Voeg als laatste ook de chocolade toe. Meng en leg het geheel op een bakplaat met een siliconen matje, druk plat en bak af in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende 15 minuten. Laat helemaal afkoelen en maal de koek hierna fijn tot kruimels.

Voor de sabayon van Els:

  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 200 gram mousserende Limburgse witte wijn
  • 1 scheutje Els kruidenbitter 

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor de sabayon bij elkaar in een sauspan en blijf op laag vuur kloppen totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Serveer nu de gepocheerde peren met de sabayon en werk af met American cookie crumble en vanille-ijs.

Zuid-Limburg op een bord: laat het smaken!

Bekijk meer...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website